Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, fiind vizate 23 de persoane care au înşelat 30 de bănci

Poliţiştii fac, marţi dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ialomiţa, Ilfov şi Giurgiu, la locuineţele a 23 de persoane suspectate că au luat credite cu acte false şi au înşelat 30 de bănci, prejudiciul fiind estimat la 800.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

730 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, fiind vizate 23 de persoane care au înşelat 30 de bănci

Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, fiind vizate 23 de persoane care au înşelat 30 de bănci (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, membrii reţelei falsificau documentele necesare contractării unor credite bancare şi, prin intermediari, luau credite de la diferite bănci.

Ulterior, aceştia nu mai plătau ratele pentru creditele luate, iar banii împrumutaţi erau investiţi în societăţi comerciale care desfăşurau activităţi legale, a precizat Alexandru Niculae.

Reţeaua mai avea un mod de operare, membri acesteia cumpărau în rate diverse bunuri electronice şi electrocasnice, nu mai achitau ratele, apoi vindeau produsele, iar banii îi investeau în societăţi comerciale care desfăşurau activităţi legale, a mai spus Niculae.

În urma percheziţiilor la Urziceni, poliţiştii au găsit într-unul dintre imobile o armă de vânătoare.

Cele 23 de persoane sunt suspectate de înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală şi urmează să fie audiate.

La percheziţiile care au loc în Bucureşti, Ialomiţa, Ilfov şi Giurgiu participă poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor sector 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici