Percheziţii în cinci judeţe pentru destructurarea unui grup specializat în trafic cu maşini de lux

Un număr de 19 percheziţii au avut loc, miercuri, în judeţele Argeş, Vâlcea, Sibiu, Bistriţa Năsăud şi Satu Mare, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic cu autoturisme de lux furate sau închiriate din alte ţări, valoarea de piaţă a maşinilor fiind de două milioane de euro

217 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în cinci judeţe pentru destructurarea unui grup specializat în trafic cu maşini de lux

Percheziţii în cinci judeţe pentru destructurarea unui grup specializat în trafic cu maşini de lux

Procurorii DIICOT Piteşti şi ofiţeri de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Argeş, Cluj, Oradea, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Sibiu şi Vâlcea au făcut, miercuri, 19 percheziţii domiciliare în judeţele Argeş, Vâlcea, Sibiu, Bistriţa Năsăud şi Satu Mare, într-un dosar ce vizează activitatea unei grupări infracţionale profilată în infracţiuni de înşelăciune, spălarea banilor, fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals.

Un număr de 34 de persoane, cetăţeni români şi străini, sunt suspectate că fac parte din reţeaua infracţională specializată în traficul cu maşini de lux.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de DIICOT, anchetatorii suspectează că, începând cu anul 2011, membrii grupării, cetăţeni români, italieni şi bulgari, au constituit un grup infracţional având ca obiectiv introducerea în ţară a unor autoturisme de lux.

Unii dintre membrii grupării introduceau pe teritoriul României, în baza unor documente falsificate şi cu seriile de caroserie modificate, autovehicule din Italia, care figurau în bazele de date ale autorităţilor italiene ca fiind furate, acestea fiind ulterior comercializate de către liderul grupării.

Totodată, există suspiciuni că membrii grupării aveau rolul de a introduce pe teritoriul României autovehicule care făceau obiectul unor contracte de închiriere în Italia şi care ulterior erau comercializate, de asemenea, de către liderul grupului infracţional, prin intermediul mai multor complici.

După vânzarea maşinilor către cumpărători din România, titularii contractelor de închiriere înscenau furtul acestora.

Anchetatorii suspectează că membrii grupării falsificau contractele de vânzare-cumpărare şi facturile fiscale care atestau nereal transferul de proprietate din patrimoniul societăţilor care închiriau autoturismele în patrimoniul membrilor grupului infracţional organizat.

Potrivit procurorilor, liderul grupului infracţional obţinea omologarea autovehiculelor de la reprezentanţele Registrului Auto Român "prin intermediul unor colaboratori ce deţineau funcţii de execuţie".

Până în prezent, anchetatorii au identificat 31 de autoturisme de lux obţinute prin furt sau fraudă, care au fost comercializate la un preţ total de un milion de euro, însă valoarea de piaţă a maşinilor este de două milioane de euro.

În urma percheziţiilor, 24 de persoane vor fi audiate la DIICOT Piteşti, procurorii urmând a dispune măsurile preventive în privinţa suspecţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici