Percheziţii în Ialomiţa şi Capitală, fiind vizate persoane suspectate de fapte cu violenţă. Este vizat şi un ofiţer de poliţie

Paisprezece percheziţii domiciliare au loc, luni dimineaţă, în Ialomiţa şi Bucureşti, fiind vizate mai multe persoane suspectate de fapte cu violenţă şi cunoscute sub numele de "Gruparea Grabi", între acestea fiind şi un ofiţer de poliţie judiciară, informează Parchetul instanţei supreme.

945 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Ialomiţa şi Capitală, fiind vizate persoane suspectate de fapte cu violenţă. Este vizat şi un ofiţer de poliţie

Percheziţii în Ialomiţa şi Capitală, fiind vizate persoane suspectate de fapte cu violenţă. Este vizat şi un ofiţer de poliţie (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, cu sprijinul informativ şi tehnic al DGIPI derulează cele 14 percheziţii în baza autorizaţiilor emise de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Acţiunea are loc în cadrul unei anchete în care sunt cercetate 21 de persoane.

Potrivit unor surse judiciare ofiţerul de poliţie vizat în această anchetă este şeful Biroului de Investigaţii Criminale dn cadrul Poliţiei Ialomiţa. Acesta este suspectat că în dosarele pe care le avea în cercetare încadra faptele ca fiind infracţiuni de o periculozitate mai redusă şi propunea procurorului de caz încadrarea respectivei fapte ca fiind infracţiune mai uşoară.

Dintre cele 14 percheziţii, 13 sunt în judeţul Ialomiţa şi una în Bucureşti.

Faptele vizate sunt şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal în formă agravată, favorizarea infractorului.

Din cercetările efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că pe fondul unor împrumuturi acordate mai multor persoane fizice, cei cercetaţi pretindeau alături de suma acordată dobânzi foarte mari, iar în cazul refuzului recurgeau la şantaj, lipsire de libertate, agresiuni cu obiecte contondente.

Persoanele cercetate sunt audiate de procurori ai Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să fie dispuse instanţei competente măsurile procesuale corespunzătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici