Percheziţii în Iaşi, Vaslui şi Suceava, la 32 de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări

Un număr de 45 de percheziţii au avut loc, vineri, în judeţele Iaşi, Vaslui şi Suceava, fiind vizate 32 de persoane din două grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări, care au creat un prejudiciu de peste 320.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

227 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Iaşi, Vaslui şi Suceava, la 32 de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări

Percheziţii în Iaşi, Vaslui şi Suceava, la 32 de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Poliţiştii de frontieră ieşeni, împreună cu procurorii DIICOT Iaşi, au făcut, vineri, 45 de percheziţii în judeţele Iaşi, Vaslui şi Suceava, la 32 de persoane, cetăţeni români şi ucraineni, din două grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate o instalaţie artizanală de confecţionat ţigări, 34.580 de ţigări de diferite mărci, în valoare de 15.242 de lei, 555 de litri de alcool, 1,5 kilograme tutun, un pistol cu calibru de 6 mm marca CZ 75, 119 telefoane mobile, 86 de cartele SIM, opt laptopuri şi 12 unităţi de calculator.

"De asemenea au fost ridicate de la membrii grupării şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 25.782 lei, 38.080 de euro, 110 grame de bijuterii din aur în valoare de 14.740 de lei şi s-a procedat la imbolizarea a patru autoturisme în valoare totală de 65.450 de lei", au precizat reprezentanţii ITPF Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cele două grupări "desfăşurau activităţi ilicite în sfera infracţionalităţii de criminalitate organizată economico-financiară cu produse accizabile".

Prejudiciul adus statului depăşeşte 320.000 de lei, susţin procurorii DIICOT Iaşi.

Procurorii DIICOT au stabilit, în urma cercetărilor, că Dumitru Radu Sacu, de 32 de ani, şi Petru Puiu, de 40 de ani, ambii din Iaşi, ar fi liderii celor două grupări infracţionale, una cu 18 membri şi cealaltă cu 14.

Grupările lucrau pe trei nivele, aducând ţigările din Ucraina şi Republica Moldova şi distribuindu-le în cantităţi mari către persoanele interesate.

"Din probatoriul administrat rezultă că în perioada august 2013 - mai 2014, membrii grupării infracţionale au introdus, preluat, achiziţionat şi recomercializat prin intermediul unor societăţi sau prin intermediul unor persoane cunoscute ca «pieţari» (aşa zisul trafic stradal) cantitatea de cel puţin 26.775 de pachete cu ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina", au precizat procurorii DIICOT, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, de asemenea, membrii grupării vindeau pachetele cu ţigări în cantităţi mici, în mai multe zone, pentru a nu fi descoperiţi de forţele de ordine.

Cinci dintre cei 32 de membri ai grupărilor au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici