Percheziţii într-un dosar de înşelăciune cu materiale de construcţii

Poliţiştii fac joi dimineaţa şapte percheziţii la sediile unor firme în judeţele Ilfov şi Giurgiu, dar şi în Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare a banilor.

221 afișări
Imaginea articolului Percheziţii într-un dosar de înşelăciune cu materiale de construcţii

Percheziţii într-un dosar de înşelăciune cu materiale de construcţii

Potrivit IPJ Prahova, vor fi puse în aplicare 6 mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2020 - noiembrie 2021, reprezentantul unei firme din Prahiva ar fi indus în eroare mai mulţi agenţi economici, în sensul că ar fi preluat de la aceştia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcţii şi ar fi încasat contravaloarea lor, fără însă a şi livra mărfurile.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 128.000 de lei.

Totodată, s-a stabilit că, în perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societăţii comerciale, au fost înregistrate operaţiuni semnificative, de aproximativ 11.000.000 de lei, iar sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăţi comerciale, controlate în fapt de către acelaşi administrator.

Astfel, pentru justificarea acestor transferuri, firma cercetată ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale ce atestă achiziţii fictive de la pretinşii furnizori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici