Percheziţii la Braşov şi în alte două judeţe într-un dosar de înşelăciune prin metoda "Accidentul"

Poliţiştii braşoveni au descins, joi, în opt locaţii din judeţele Braşov, Vrancea şi Galaţi, într-un dosar penal de înşelăciune prin metoda "Accidentul“ cu un prejudiciu estimat de 300.000 lei, reţeaua de infractori fiind coordonată de nişte deţinuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

281 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Braşov şi în alte două judeţe într-un dosar de înşelăciune prin metoda "Accidentul"

Percheziţii la Braşov şi în alte două judeţe într-un dosar de înşelăciune prin metoda "Accidentul" (Foto: Alexandru Solomon / Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, la acţiunea de joi participă aproximativ 50 de poliţişti sub coordonarea directă a unui procuror. Poliţiştii au făcut opt percheziţii în judeţele Braşov,Vrancea şi Galaţi, în baza autorizaţiilor emise de judecătorul competent.

"Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, cu un prejudiciu estimat de 300.000 lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti şi procurorul de caz, a rezultat faptul că în anul 2015 persoanele bănuite din acest dosar penal ar fi indus şi menţinut în eroare mai multe victime, privind producerea unor accidente rutiere de către rude ale acestora şi le-ar fi determinat să depună în conturi ale unor societăţi de transfer rapid de bani sau să predea personal sume mari de bani, în scopul rezolvării favorabile a situaţiei juridice a presupusului autor al accidentului", se arată într-un comunicat al IPJ Braşov.

Activitatea infracţională din acest dosar penal era planificată şi coordonată din închisoare de persoane condamnate pentru infracţiuni grave, iar activitatea de colectare a sumelor de bani era realizată prin interpuşi, în scopul pierderii urmei banilor, potrivit sursei citate.

Interpuşii erau, de regulă, persoane defavorizate sau fără venituri, care primeau un anumit commision pentru colecatarea banilor de la victime, restul banilor fiind împărţiţi de deţinuţi.

Mai multe persoane urmează să fie aduse la audieri în cursul zilei de joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici