Percheziţii la cabinete de avocatură în legătură cu insolvenţa clubului Dinamo. Prejudiciul ar fi de 18 milioane de lei/ REACŢIA clubului de fotbal

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti fac trei percheziţii la societăţi de avocatură şi de insolvenţă, bănuite că au cauzat un prejudiciu de 18 milioane de lei, cu ocazia derulării procedurii de insolvenţă a clubului Dinamo.

3281 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la cabinete de avocatură în legătură cu insolvenţa clubului Dinamo. Prejudiciul ar fi de 18 milioane de lei/ REACŢIA clubului de fotbal

Percheziţii la cabinete de avocatură în legătură cu insolvenţa clubului Dinamo

Update 13.01 Punctul de vedere al clubului Dinamo Bucureşti în legătură cu ancheta Parchetului Curţii de Apel

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a emis, joi, un punct de vedere cu privire la percheziţiile efectuate de poliţiştii şi procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti la societăţi de avocatură şi de insolvenţă, cu ocazia derulării procedurii de insolvenţă a clubului Dinamo.

Joi au fost efectuate trei percheziţii domiciliare la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă, toate suspectate că au cauzat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.

"Având în vedere comunicarea efectuată de Poliţia Română, potrivit căreia astăzi au loc investigaţii legate de procesul de insolvenţă a FC Dinamo Bucureşti, facem următoarele precizări:

– Societatea noastră cooperează cu cei în drept pentru lămurirea tuturor detaliilor legate procesul de insolvenţă al FC Dinamo Bucureşti.

– suntem ferm convinşi că rezultatul final al acestor cercetări va confirma legalitatea şi corectitudinea procesului de insolvenţă prin care Dinamo Bucureşti a trecut recent.

Avem această convingere cu atât mai mult cu cât, pentru realizarea acestui proces complex reprezentat de procedura de insolvenţă, pe lângă eforturile noastre, au fost angrenaţi şi unii dintre cei mai buni specialişti din domeniu.

Eforturile clubului şi ale echipelor de specialişti cu care am lucrat au dus la salvarea unui club de tradiţie al fotbalului românesc", se arată în comunicatul de presă al FC Dinamo.

Potrivit Poliţiei Române, ar fi fost omise (ascunse) active în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti. După doi ani, în septembrie 2016, instanţa a decis închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga 1.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie 2016, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Ştire 11.00 "În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 3 percheziţii domiciliare, dintre care 2 în Bucureşti si una în judeţul Ilfov, la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă. Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă, fapte prevăzute de art. 240 şi art. 241 din Codul Penal. Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii", transmite Poliţia Română.

Procurorii au anunţat că este vorba despre procedura de insolvenţă a clubului Dinamo.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti. După doi ani, în septembrie 2016, instanţa a decis închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie 2016, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici