Percheziţii la locuinţa unei judecătoare suspectată de fapte de corupţie

Procurorii anticorupţie au făcut, joi, percheziţii la locuinţa magistratului Anişoara Topor, de la Judecătoria Focşani, suspectată de fapte de corupţie, şi la cabinetul de avocatură al soţului acesteia.

411 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la locuinţa unei judecătoare suspectată de fapte de corupţie

Percheziţii la locuinţa unei judecătoare suspectată de fapte de corupţie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

"În baza art. 42 alin. (1) lit. (a) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat în 7 decembrie, percheziţia la domiciliu, reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Anişoara Topor, judecător la Judecătoria Focşani", informează, într-un comunicat de joi, Biroul de presă al CSM.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru presupuse fapte de corupţie săvârşite de doamna judecător, adaugă CSM.

Potrivit unor surse judiciare, judecătoarea Anişoara Topor este suspectată că ar fi primit bani de la cămătari în schimbul unor soluţii favorabile în anumite dosare.

În acest sens, procurorii DNA Bucureşti au percheziţionat locuinţa magistratului Anişoara Topor, precum şi cabinetul de avocatură al soţului acesteia, Marian Topor.

Conform suselor citate, ar urma ca judecătoarea să fie adusă la Bucureşti pentru a fi audiată de către procurorii anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici