Percheziţii la Oficiul de Cadastru Braşov şi la firme, într-un dosar privind fapte de corupţie

Procurorii DNA fac 14 percheziţii în judeţul Braşov, la sediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Braşov, la mai multe firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie şi infracţiuni de fals, surse judiciare declarând că printre cei vizaţi este şi şeful instituţiei.

2689 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Oficiul de Cadastru Braşov şi la firme, într-un dosar privind fapte de corupţie

Percheziţii la Oficiul de Cadastru Braşov şi la firme, într-un dosar privind fapte de corupţie (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

Cercetările în această cauză sunt făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov şi vizează "suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2012-2015", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, anchetatorii fac 14 percheziţii în judeţul Braşov, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Braşov, iar printre persoanele vizate ar fi şi şeful instituţiei, precum şi un inspector şef.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au date că unele lucrări cadastrale s-ar fi făcut printr-o firmă controlată de şeful OCPI Braşov.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici