Percheziţii la persoane bănuite că au extras metale preţioase de la Roşia Montană. Oamenii legii au confiscat sume importante de bani

  • Poliţiştii au făcut patru percheziţii la locuinţele unor persoane din Teleorman, bănuite că au extras metale preţioase din pământ provenit de la Roşia Montană.
  • Au fost confiscate sute de kilograme de deşeuri de extracţie minieră şi de sodă caustică.
  • Totodată au fost confiscate şi sume importante de bani.
3542 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la persoane bănuite că au extras metale preţioase de la Roşia Montană. Oamenii legii au confiscat sume importante de bani

Percheziţii la persoane bănuite că au extras metale preţioase de la Roşia Montana

Poliţia Română a transmis, marţi, că poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Teleorman, cu sprijinul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi a unei grupe CBRN din cadrul SIAS – IGPR, au făcut, luni, patru percheziţie în comunele Mavrodin şi Buzescu, la locuinţele unor persoane bănuite de extragerea de metale preţioase din pământ provenit de la Roşia Montană.

În urma percheziţiilor s-au confiscat aproximativ 50 de litri de acid nitric, 500 de kilograme de deşeuri provenite posibil din extracţie minieră, 375 de kilograme de sodă caustică, un cartuş de vânătoare cu alice deţinut în mod ilegal, 71.000 de euro şi 20.000 de lei, precum şi o camionetă folosită la transportul acestor bunuri.

De asemenea, au fost ridicate mai multe probe privind alte substanţe. Este vorba de cenuşă, substanţe lichide deversate pe sol, pământ, care au fost descoperite la locuinţele percheziţionate, cât şi în şanţurile de scurgere limitrofe. Acestea vor fi expertizate de către specialişti chimişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici