Percheziţii la RATB şi la persoane suspectate că au furat combustibil din patrimoniul regiei. Regia a început o anchetă internă. Mii de litri de motorină, furaţi

Peste 20 de percheziţii au loc, miercuri, la mai multe imobile aparţinând Regiei Autonome de Transport Bucureşti şi la locuinţele unor persoane suspectate că au furat combustibil din patrimoniul RATB, acestea urmând să fie ridicate şi duse la audieri, la Poliţia Capitalei.

1935 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la RATB şi la persoane suspectate că au furat combustibil din patrimoniul regiei. Regia a început o anchetă internă. Mii de litri de motorină, furaţi

Percheziţii la RATB şi la persoane suspectate că au furat combustibil din patrimoniul regiei (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

UPDATE 17:14 - Aproximativ 3.000 de litri de motorină ar fi fost furaţi de la RATB. 20 de persoane, reţinute

Aproximativ 3.000 de litri de motorină ar fi fost furaţi din patrimoniul RATB, potrivit unor surse judiciare, Poliţia Capitalei anunţând că 20 de persoane au fost reţinute în acest dosar, după percheziţiile de miercuri.

Poliţiştii Capitalei, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut miercuri 25 de percheziţii la mai multe imobile aparţinând Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) şi la locuinţele unor persoane suspectate că au furat combustibil din patrimoniul regiei, în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.

În urma percheziţiilor, au fost aduse la audieri 20 de persoane, toate fiind ulterior reţinute.

Suspecţii ar fi sustras carburant din autobuzele parcate, ulterior combustibilul fiind vândut cu ajutorul unor intermediari.

Tot în urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile şi alte mijloace de probă, precum şi cantitatea de 450 litri motorină.

Cercetările sunt continuate în acest caz de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire.

UPDATE 16:40 - RATB a început o anchetă internă după percheziţiile privind furtul de combustibil

RATB a început, miercuri, o anchetă internă la nivelul tuturor autobazelor, pentru a vedea în ce măsură angajaţii regiei sunt implicaţi în furtul de combustibil din patrimoniul instituţiei, după percheziţiile de miercuri dimineaţă.

"Conducerea Regiei colaborează cu organele de urmărire penală punând la dispoziţia instituţiilor abilitate toate informaţiile şi datele solicitate", se arată în comunicatul de presă de miercuri al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Potrivit sursei citate, a fost începută o anchetă internă la nivelul tuturor autobazelor, pentru a vedea în ce măsură angajaţii regiei sunt implicaţi în furtul de combustibil din patrimoniul instituţiei.

Percheziţiile sunt efectuate la 25 de adrese din Bucureşti, de unde vor fi ridicate 20 de persoane, în baza unor mandate de aducere, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti şi Poliţiei Capitalei.

Persoanele suspectate în acest caz vor fi audiate la Poliţia Capitalei.

La acţiune participă 120 de poliţişti de la Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici