Percheziţii la Timişoara, într-un dosar privind o reţea care fura tractoare din ţări UE

Procurorii DIICOT din Timişoara fac joi 30 de percheziţii într-un dosar de furt calificat, mai multe persoane fiind suspectate că au furat utilaje agricole din ţări membre UE, pe care ulterior le-au vândut în România.

2027 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Timişoara, într-un dosar privind o reţea care fura tractoare din ţări UE

Percheziţii la Timisoare, intr-un dosar privind o reţea care fura tractoare din ţări UE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

17 persoane sunt suspectate de procurorii DIICOT din Timişoara de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, divulgarea informaţiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire şi favorizarea infractorului, 30 de percheziţii fiind în desfăşurare.

Potrivit DIICOT, "în cursul anului 2015 mai multe persoane de cetăţenie română din judeţele Timiş şi Alba au constituit un grup infracţional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole - în special tractoare de mari dimensiuni - de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României şi vândute la o valoare modică".

Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul este estimat la peste un milion de euro.

În acest dosar procurorii români colaborează cu autorităţile judiciare din Franţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici