Una din staţiile de vaporaşe de la Timişoara, botezată „Gheorghe Coposu” în loc de „Corneliu Coposu” - FOTO

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Timişoara au greşit numele omului politic Corneliu Coposu, ei botezând o staţie pentru noile vaporaşe ce vor fi folosite pentru transportul în comun pe Bega cu numele „Gheorghe Coposu”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

453 afișări
Imaginea articolului Una din staţiile de vaporaşe de la Timişoara, botezată „Gheorghe Coposu” în loc de „Corneliu Coposu” - FOTO

Una din staţiile de vaporaşe de la Timişoara, botezată „Gheorghe Coposu” în loc de „Corneliu Coposu”

La începutul acestei săptămâni, reprezentanţii RATT au montat plăcuţe cu numele celor nouă staţii în care vor opri vaporaşele achiziţionate de regie pentru transportul în comun pe Bega, una dintre ele fiind denumită, din greşeală, „Gheorghe Coposu”, în loc de Corneliu Coposu, numele corect al fostului lider PNŢCD.

Staţia este amplasată lângă podul Michelangelo din municipiu şi, la sesizarea jurnaliştilor, reprezentanţii municipalităţii au afirmat că vor rectifica „de urgenţă” această greşeală, care ar aparţine celor care au tipărit plăcuţa cu numele.

Corneliu Coposu (1914 -1995) a fost un cunoscut politician român, fost deţinut politic în timpul regimului comunist şi lider al opoziţiei după Revoluţia din 1989. El a reînfiinţat PNŢ sub numele de PNŢCD şi a fost primul preşedinte al Convenţiei Democrate Române.

Pe de altă parte, Gheorghe Ciuhandu, fost primar al Timişoarei în perioada 1996-2012, a fost, de asemenea, membru de conducere al PNŢCD, partid pe care l-a şi condus şi din partea căruia a participat la alegerile prezidenţiale din 2004.

Primăria Timişoara a achiziţionat în acest an şapte vaporaşe pentru RATT, care le va folosi pentru agrement şi transportul în comun pe canalul Bega. Un vaporaş a costat aproximativ 240.000 de euro, fără TVA. Primele probe pe canal cu public au fost efectuate pe 28 mai, de ziua primarului Timişoarei, conform reprezentanţilor regiei de transport vaporaşele urmând să fie folosite oficial la sfârşitul acestei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici