Percheziţii la un profesor şi la alte două persoane din judeţul Timiş suspecte de cămătărie

Trei percheziţii au fost făcute, vineri dimineaţa, în localitatea Cenad, din judeţul Timiş, la persoane suspecte de cămătărie, printre care şi un profesor. Aproximativ 20 de persoane ar fi apelat la serviciile oferite de acestea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

468 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la un profesor şi la alte două persoane din judeţul Timiş suspecte de cămătărie

Percheziţii la un profesor şi la alte două persoane din judeţul Timiş suspecte de cămătărie

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş şi agenţi de la trupele speciale au efectuat, vineri dimineaţa, trei percheziţii domiciliare pe raza localităţii Cenad, la locuinţele unor persoane bănuite de cămătărie.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, percheziţiile au fost realizate la locuinţa unui profesor care predă la o şcoală din oraşul Sânnicolau Mare, la fratele şi la iubita acestuia. Din primele infornaţii, cei trei ajutau alte persoane să ia credite de la bancă, în schimbul unui comision care era de 10% din valoarea împrumutului. Pentru a fi siguri că vor primi banii, cei trei suspecţi de cămătărie le solicitau victimelor cardurile bancare. Aproximativ 20 de persoane ar fi apelat la serviciile oferite de aceştia.

“Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă. Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că în cursul anilor 2017 - 2018 ar fi împrumutat cu dobândă mai multe persoane de pe raza localităţii Cenad. Activităţile desfăşurate vizează doi bărbaţi, de 38 şi 42 de ani, şi o femeie, de 48 de ani, persoane presupuse a fi implicate in comiterea infracţiunii”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit peste 4.500 de ţigarete , 5.500 de euro, 3.400 de lei, carduri bancare, precum şi alte înscrisuri care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare pentru audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici