Percheziţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti, într-un dosar privind atribuirea ilegală a unor contracte. Directorul administrativ al UMF ar fi luat 40 la sută din valoarea unor contracte

Procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi, percheziţii la UMF Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de abuz în serviciu, dare sau luare de mită, în legătură cu atribuirea ilegală a unor contracte de achiziţii publice.

4664 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti, într-un dosar privind atribuirea ilegală a unor contracte. Directorul administrativ al UMF ar fi luat 40 la sută din valoarea unor contracte

Percheziţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti, într-un dosar privind atribuirea ilegală a unor contracte (Imagine: Codrin Prisecaru/Arhiva Mediafax Foto)

Contractele de achiziţii publice încheiate ilegal de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti erau semnate de directorul administrativ Dan Pahoni, după ce solicita 40 la sută din valoarea acestora, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că Dan Pahoni, director administrativ al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucureşti la data faptelor, solicita până la 40 la sută din valoarea unor contracte încheiate cu societăţi comerciale.

Potrivit anchetatorilor, încă din anul 2009, Dan Pahoni ar fi încasat comisioane pentru contracte de reparaţii, curăţenie şi deratizare, a căror valoare totală se ridică la câteva sute de mii de euro. Pahoni este suspectat şi că ar fi controlat, prin interpuşi, nouă societăţi care ar fi încheiat contracte cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti.

Sursele citate au precizat că Dan Pahoni ar fi cumpărat, cu banii primiţi pentru atribuirea ilegală a unor contracte, locuinţe şi autoturisme, iar o parte din sumele cerute ar fi ajuns la complicii acestuia.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a arătat, într-un comunicat de presă, că percheziţiile au fost făcute la 31 de adrese din Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Dâmboviţa, într-o cauză penală în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, luare de mită şi dare de mită.

"Din probele administrate în cauză a rezultat că persoane aflate la conducerea unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti au atribuit contracte de achiziţie publică, cu încălcarea cadrului legislativ care reglementează sistemul achiziţiilor publice, unor societăţi comerciale deţinute sau controlate de oameni de afaceri aflaţi în cercul lor relaţional", a precizat PICCJ.

Şase persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere urmează să fie audiate în această cauză.

 

 

Procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi, percheziţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de abuz în serviciu, dare sau luare de mită, în legătură cu atribuirea ilegală a unor contracte de achiziţii publice.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) arată, într-un comunicat de presă, că au loc 31 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, din Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Dâmboviţa, într-o cauză penală în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, luare de mită şi dare de mită.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii fac percheziţii şi la sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, iar ceretările vizează modul de atribuire a unor contracte de achiziţii publice.

"Din probele administrate în cauză a rezultat că persoane aflate la conducerea unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti au atribuit contracte de achiziţie publică, cu încălcarea cadrului legislativ care reglementează sistemul achiziţiilor publice, unor societăţi comerciale deţinute sau controlate de oameni de afaceri aflaţi în cercul lor relaţional", a precizat PICCJ.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, şase persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere urmează să fie duse la audieri.

Printre persoanele vizate în anchetă ar fi şi directorul general administrativ de la UMF Bucureşti, Dan Pahoni, suspectat că ar fi solicitat comisioane pentru contracte de achiziţii încheiate de UMF cu societăţi comerciale, au mai spus sursele judiciare citate.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici