PERCHEZIŢIILE la Ministerul Sănătăţii - OLAF: Am descoperit posibile acte de corupţie şi fraudă la achiziţii de aparatură din fonduri UE

OLAF a descoperit posibile acte de corupţie şi fraudă la achiziţia de aparatură medicală din fonduri UE şi a transmis informaţiile către autorităţile române, a precizat, pentru MEDIAFAX, biroul de presă al instituţiei, răspunzând unei întrebări privind percheziţiile făcute luni de DNA.

680 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢIILE la Ministerul Sănătăţii - OLAF: Am descoperit posibile acte de corupţie şi fraudă la achiziţii de aparatură din fonduri UE

PERCHEZIŢIILE la Ministerul Sănătăţii - OLAF: Am descoperit posibile acte de corupţie şi fraudă la achiziţii de aparatură din fonduri UE (Imagine: Shutterstock)

"Oficiul European de Luptă Antifraudă a descoperit posibile acte de corupţie şi fraudă la contracte privind furnizarea de aparatură medicală finanţate prin fonduri UE", a declarat biroul de presă al instituţiei.

OLAF a transmis "informaţiile valoroase obţinute în cadrul investigaţiei sale administrative" autorităţilor române competente care au efectuat astăzi percheziţii, după cum a anunţat DNA", a mai precizat biroul de presă, subliniind că, din motive de confidenţialitate, Oficiul european nu poate oferi informaţii detaliate despre anchetă.

Totodată, OLAF informează că a avut "o cooperare foarte fructuoasă cu DNA şi DLAF în acest caz".

Procurorii DNA verifică la Ministerul Sănătăţii achiziţia de aparatură printr-un program derulat cu Banca Mondială, din perioada 2007-2008, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii MS.

Potrivit surselor citate, anchetatorii verifică documentele din contracte care vizează achiziţia de aparatură, din perioada 2007-2008, făcută printr-un program derulat cu Banca Mondială.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac, luni, percheziţii la 20 de adrese din Bucureşti, printre care şi la spitale, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de funcţionari publici, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe.

DNA face cercetări în această cauză pentru "suspiciunea săvârşirii, în perioada 2008-2011, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

"În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană", a precizat DNA.

Procurorii DNA fac percheziţii la Ministerul Sănătăţii, Spitalul Cantacuzino şi Asociaţia de Neonatologie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, percheziţiile în acest dosar vizează şi achiziţii pentru programul de neonatologie.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene, DLAF, precum şi de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici