Pericol de avalanşe în Masivul Bucegi

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor să nu se aventureze pe traseele montane din Masivul Bucegi în această perioadă întrucât, din cauza stratului gros de zăpadă, pericolul producerii de avalanşe la cea mai mică vibraţie este iminent.

2 afișări
Imaginea articolului Pericol de avalanşe în Masivul Bucegi

Pericol de avalanşe în Masivul Bucegi

Potrivit lui Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Buşteni, toate văile din abruptul Masivului Bucegi sunt închise, iar turiştii care vor să urce pe munte pe traseele montane riscă, în orice moment, să fie surprinşi de avalanşe.

"În Bucegi sunt depuneri masive de zăpadă, aşternută în straturi, care la cea mai mică mişcare, la cea mai mică vibraţie riscă să se disloce provocând o avalanşă de proporţii", a declarat Vasilescu pentru MEDIAFAX.

În aceste condiţii, salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu plece pe traseele montane, iar schiorilor experimentaţi, care preferă văile din munţi, le recomandă pârtiile de schi de joasă altitudine, care sunt foarte bune pentru practicarea acestui sport. Salvamontiştii le reamintesc turiştilor că în această perioadă toate traseele montane sunt închise turiştilor, cu excepţia traseului Piatra Arsă - Babele - Vârful Omu, însă şi acesta prezintă pericol, din cauza avalanşelor care s-ar putea produce în zona Văii Cerbului.

Cu toate că interdicţia de a urca pe munte pe traseele turistice în această perioadă este anunţată turiştilor prin intermediul unor panouri de avertizare amplasate la intrarea pe trasee, sunt încă turişti care se aventurează pe traseele montane. La sfârşitul săptămânii trecute, patru turişti din Galaţi s-au rătăcit în Bucegi, fiind nevoie de intervenţia a zece salvamontişti, care au reuşit să-i recupereze după mai bine de cinci ore de căutări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici