Pericol de avalanşe în Munţii Făgăraş

Stratul de zăpadă atinge aproape un metru grosime la Cabana Capra, în Munţii Făgăraş, iar riscul producerii de avalanşe în zonă este maxim, din această cauză accesul turiştilor la peste 1.500 de mteri altitudine fiind interzis.

2 afișări
Imaginea articolului Pericol de avalanşe în Munţii Făgăraş

Pericol de avalanşe în Munţii Făgăraş

Conducerea Serviciului Public Salvamont Argeş a anunţat, luni, că straturile succesive de zăpadă depuse nu au aderenţă între ele, astfel încât la cea mai mică mişcare sau la un eventual zgomot o pot lua la vale în orice moment.

"Din cauza pericolului producerii de avalanşe, accesul turiştilor pe traseele de creastă, la peste 1 500 de metri altitudine este interzis. Avertizăm turiştii că intervenţiile de salvare în aceste condiţii sunt extrem de dificile chiar şi pentru echipele de salvatori. În toate masivele muntoase din judeţul Argeş au căzut în ultimele zile ninsori abundente, dar nu sunt drumuri blocate şi nu s au întâmplat evenimente deosebite. Totuşi, este bine de ştiut că pe Transfăgăraşan, accesul autovehiculelor este permis doar până în zona Piscu Negru - Cabana Capra, porţiunea cuprinsă între Capra şi Bîlea Lac fiind închisă pe perioada iernii", a declarat Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont Argeş.

Salvamontiştii argeşeni îi avertizează pe turişti să renunţe la drumeţiile montane din Făgăraş şi, eventual, să se îndrepte spre alte zone montane de mică altitudine, în care nu există pericol de avalanşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici