Pericol de inundaţii şi viituri în 11 judeţe

Ministerul Mediului a instituit, sâmbătă, Cod Portocaliu în 11 judeţe din centrul şi vestul ţării, unde există riscul producerii de inundaţii şi viituri puternice, a anunţat Silviu Stoica, secretar de stat în MMGA.

2 afișări
Imaginea articolului Pericol de inundaţii şi viituri în 11 judeţe

Pericol de inundaţii şi viituri în 11 judeţe

Meteorologii prognozează precipitaţii abundente - de 50-60 litri pe metrul pătrat - în următoarele 24 de ore, în centrul şi vestul ţării.

Potrivit Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului, "începând de sâmbătă, ora 11.00, există risc de producere de viituri rapide pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe cursurile superioare şi râurile mici din judeţele Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Argeş".

Autorităţile au instituit Cod Portocaliu în aceste judeţe, care va fi menţinut până duminică, ora 20.00.

Bazinele hidrografice afectate sunt: Crasna, Someşul Mic, Crişuri, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt şi Argeş superior.

Compania Apele Române a anunţat că lacurile de acumulare sunt pregătite pentru a prelua surpulusul de apă, în acest moment fiind umplute în proporţie de aproximativ 50-60 la sută.

În noaptea de vineri spre sâmbătă precipitaţiile au atins 125 de litri pe metru pătrat în două localităţi din judeţul Vâlcea şi 90 de litri pe metru pătrat în localitatea Moeciu (Braşov). În Vâlcea, drumul naţional DN 7 A a fost blocat - în zona localităţii Voineasa -, alte porţiuni de drum judeţean (în jur de 25 de kilometri) fiind distruse în urma inundaţiilor.

Tot din cauza precipitaţiilor, traficul rutier a fost blocat, sâmbătă dimineaţa, pe Transfăgărăşan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici