Pericolul de explozie pe DN 1, unde s-a răsturnat o cisternă cu GPL, a fost înlăturat

Cisterna încărcată cu GPL care s-a răsturnat, miercuri seară, pe DN 1, între localităţile prahovene Româneşti şi Pucheni, a fost repusă pe roţi cu ajutorul unei macarale, după ce operaţiunile de transvazare a gazului petrolier lichefiat au eşuat.

123 afișări
Imaginea articolului Pericolul de explozie pe DN 1, unde s-a răsturnat o cisternă cu GPL, a fost înlăturat

O cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat în Prahova (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cisterna, încărcată cu şapte tone de gaz petrolier lichefiat, a fost repusă pe roţi la aproximativ trei ore de la producerea accidentului, operaţiunea de ridicare decurgând fără probleme, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Neacşu.

Înainte ca autovehiculul să fie ridicat, o altă cisternă a fost adusă la locul accidentului, însă produsul petrolier nu a putut fi transvazat din cauză că cisterna răsturnată are sorbul foarte jos, astfel că a fost necesară intervenţia unei macarale.

Pentru moment, Drumul Naţional 1 rămâne blocat în zona accidentului.

Potrivit şefului Secţiei Drumuri Naţionale Prahova, Valerian Manta, şoferii care circulă pe DN 1 dinspre Ploieşti spre Bucureşti au ca rută alternativă drumul judeţean 140, aceştia ieşind din DN 1 în dreptul localităţii Bărcăneşti şi reintrând pe drumul naţional în dreptul localităţii Odăi, traseul ocolitor fiind cu 1,5 kilometri mai lung.

Şoferii care circulă către Ploieşti dinspre Bucureşti vor intra pe drumul judeţean 139 în dreptul localităţii Puchenii Mari şi vor traversa localităţile Puşcaşi şi Pietroşani, urmând să iasă pe DN 1 în localitatea Româneşti, acest traseu fiind cu aproximativ trei kilometri mai lung decât cel pe DN 1.

Poliţiştii rutieri din Prahova au afirmat că cisterna răsturnată va fi, cel mai probabil, trasă într-o parcare de pe marginea DN 1, după care urmează să fie făcută inspecţia tehnică a autovehiculului.

Potrivit reglementărilor în vigoare, autovehiculele de mare tonaj nu au voie să circule pe DN 1, pe tronsonul cuprins între Bucureşti şi Braşov, în cursul săptămânii, între orele 6.00 şi 22.00 şi în week-end.

Reprezentanţii Poliţiei Prahova au afirmat însă că unele maşini de mare tonaj au accesul permis pe acest tronson de drum, autorizaţia în acest sens fiind eliberată în anumite condiţii.

Până în prezent, reprezentanţii Poliţiei Prahova nu au putut preciza dacă cisterna răsturnată avea autorizaţie pentru a intra pe DN 1, urmând ca verificările în acest sens să fie făcute ulterior.

O cisternă încărcată cu gaz petrolier lichefiat (GPL) s-a răsturnat, miercuri seară, pe Drumul Naţional 1, pe tronsonul cuprins între localităţile prahovene Româneşti şi Pucheni, după ce s-a ciocnit cu un autoturism Dacia.

Reprezentanţii Poliţiei Prahova spuneau că autoturismul Dacia care s-a ciocnit cu cisterna circula în faţa acesteia, iar la un moment dat şoferul maşinii mici a vrut să întoarcă, moment în care şoferul cisternei a încercat să evite coliziunea, iar autotrenul a intrat în balans şi s-a răsturnat pe şosea.

Imediat după producerea accidentului a avut loc un început de incendiu la compartimentul motor al cabinei cisternei, timp în care a existat pericol de explozie.

În urma accidentului a fost grav rănit şoferul Daciei Logan, fiind necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare pentru scoaterea acestuia dintre fiarele maşinii. Şoferul, care a suferit un traumatism toracic sever, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici