Permise de conducere la standarde europene, din a doua parte a anului

Permisele de conducere ale românilor vor fi înlocuite treptat, începând cu acest an, cu unele de tip european, cu noi elemente de securizare, o primă măsură în acest sens fiind inscripţionarea laser a noilor documente.

38 afișări
Imaginea articolului Permise de conducere la standarde europene, din a doua parte a anului

Permise de conducere la standarde europene, din a doua parte a anului

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), subcomisarul Mihai Enache, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că noile permise de conducere vor fi introduse probabil, din a doua jumătate a anului 2008.

"Nu toate persoanele sunt obligate să îşi preschimbe permisele de conducere. După trecerea la noul permis de conducere, la standarde europene, acest document va fi dat celor care primesc pentru prima dată permis de conducere, apoi celor cărora aceste acte le-au expirat, au fost distruse, pierdute sau celor aflaţi în situaţiile care impun schimbarea documentelor. Probabil, majoritatea şoferiilor vor primi noile documente pe măsură ce expiră cele vechi", a explicat subcomisarul Mihai Enache.

Purtătorul de cuvânt la DRPCIV a explicat că noile permise nu vor diferi mult de cele actuale, vor avea dimensiuni asemănătoare, dar, ca noutate, vor fi introduse elementele de securizare prin inscripţionare laser.

Ministerul Transporturilor a informat, joi, că Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative va primi cinci echipamente pentru gravarea laser a permiselor de conducere în conformitate cu legislaţia europeană, printr-un contract de aproape 700.000 de euro.

"Valoarea contractului este de 681.120 de euro, din care 501.713 de euro reprezintă fonduri nerambursabile PHARE şi 179.407 de euro cofinanţarea asigurată de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative - Direcţia Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor", arăta Ministerul Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici