Permisele de conducere din insula Jersey, valabile şi în România

Permisele de conducere emise de autorităţile din insula Jersey vor fi valabile şi în România, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), după ce România a încheiat un acord în acest sens cu insula, unde trăieşte o comunitate românească numeroasă.

378 afișări
Imaginea articolului Permisele de conducere din insula Jersey, valabile şi în România

Permisele de conducere din insula Jersey, valabile şi în România

Jersey, cea mai mare din Insulele Canalului Mânecii, este un teritoriu dependent de Marea Britanie, cu o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori, care nu are calitatea de membru sau membru asociat al Uniunii Europene.

Dacă potrivit recensământului din anul 2011 pe teritoriul insulei Jersey aveau reşedinţa 463 români, în prezent numărul românilor care s-au stabilit în insulă depăşeşte 800, iar pe perioada verii, ca urmare a unor activităţi sezoniere, locuiesc acolo 1.500 - 2.000 de români, se arată în nota de fundamantare a proiectului de HG pus în dezbatere publică de MAI.

Conform legislaţiei din insulă, persoanele care obţin statutul de rezident permanent, dacă nu provin dintr-un stat care are un acord semnat cu Jersey privind recunoaşterea permiselor de conducere, trebuie să obţină carnetul de şofer în urma unor probe practice şi teoretice.

Ca urmare, între România şi Jersey a fost deja semnat un acord prin care permisele de conducere româneşti şi cele din Jersey vor fi recunoscute în mod reciproc, pe teritoriile ambelor state, iar MAI a emis, în acest sens, un proiect de HG.

Jersey a încheiat acorduri bilaterale în acest domeniu cu mai multe state membre ale Uniunii Europene, printre care Germania, Austria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Letonia şi Italia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici