Persoana care a licitat o sumă record pentru o parcare din Braşov a "uitat" să achite taxa

Persoana care a licitat în urmă cu o lună o sumă record pentru o parcare într-o zonă aglomerată din Braşov nu a achitat taxa până la termenul limită. Suma oferită la licitaţie a fost de 30.000 de lei, de 20 de ori mai mare decât cea mai mare sumă licitată la atribuirile de parcări din acest an.

336 afișări
Imaginea articolului Persoana care a licitat o sumă record pentru o parcare din Braşov a "uitat" să achite taxa

Persoana care a licitat o sumă record pentru o parcare din Braşov a "uitat" să achite taxa

Locul de parcare într-o zonă aglomerată din oraşul Braşov, licitat pentru suma de 30.000 de lei pe an nu a fost plătit.

Reprezentanţii municipalităţii braşovene au anunţat că data limită pentru plata locului de parcare a fost 4 decembrie, dar nu a fost făcută.

„Locul de parcare din Răcădău nu a fost plătit. Acesta va fi scos la reatribuire la procedura de anul viitor. În principiu, procedura pentru cartierul Răcădău este în iunie. Până atunci, oricine poate parca acolo, pe principiul: «primul venit, primul servit»”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria municipiului Braşov.

Dacă ar fi făcut plata, persoana care şi-a adjudecat locul de parcare pentru 30.000 de lei ar fi trebuit să plătească suma timp de cinci ani, în cazul în care nu se muta sau nu vindea.

Locul de parcare din Răcădău a fost licitat în 5 noiembrie, licitaţia fiind una cu scântei. După mai bine de o oră şi jumătate, licitaţia a fost adjudecată pentru suma de 30.000 de lei. Este cea mai mare sumă licitată pentru un loc de parcare în municipiul Braşov, de când sunt scoase la licitaţie locurile, din 2007, şi, dacă ar fi fost plătită, ar fi fost şi cel mai scump loc de parcare.

Persoana care a licitat 30.000 de lei nu va mai putea participa la licitaţia nouă.

Până acum, cel mai scump loc de parcare din municipiul Braşov a fost 1.400 de lei, sumă care este plătită în conturile municipalităţii braşovene.

În Braşov sunt aproximativ 45.000 de locuri de parcare, din care aproximativ 37.000 sunt închiriate. Procedurile de închirere au început din 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici