Persoana cu cele mai mari mâini din lume. Suferă de sindromul Weaver, este cercetătoare şi lucrează în IT VIDEO

  • Visul oricărui jucător profesionist de baschet: palme late şi degete foarte, foarte lungi.
  • Rumeysa Gelgi (25 de ani, Turcia) este persoana cu cele mai mari mâini din lume, iar pentru asta, a obţinut recordul Guinnes.
  • Tânăra deţine în prezent trei recorduri Guinness.
1714 afișări
Imaginea articolului Persoana cu cele mai mari mâini din lume. Suferă de sindromul Weaver, este cercetătoare şi lucrează în IT VIDEO

Captură video

Mâna sa dreaptă măsoară 24.93 cm şi cea stângă, 24.26 cm. „Mâini de uriaş”, cum am spune, însă Rumeysa este recunoscătoare pentru „darurile” sale.
 
Diferenţele dintre ea şi restul lumii nu au oprit-o să lupte pentru visurile sale. Gândeşte pozitiv şi luptă împotriva discriminării persoanelor care suferă de sindromul Weaver (o afecţiune genetică rară, ce cauzează o creştere rapidă, încă din perioadă prenatală) sau alte boli rare.
 
„Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine, dacă te accepţi aşa cum eşti, îţi conştientizez potenţialul ţi acţionezi corect”, spune tânăra, care este cercetătoare şi lucrează în IT. 
 
Totodată, Rumeysa are o înălţime de peste 2,15 cm şi deţine încă două recorduri: pentru cea mai înaltă femeie din lume (din octombrie 2021) şi cele mai lungi degete. 
 
Înainte, a deţinut recordul pentru cea mai înaltă adolescentă. 
 
Cel mai înalt bărbat din lume, Sultan Kösen, trăieşte tot în Turcia, însă Rumeysa nu l-a cunoscut personal.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici