Persoana ridicată în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta

Bărbatul care a fost prins cu un paşaport fals în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta, potrivit comunicării oficiale transmise anchetatorilor români, după ce s-au făcut comparaţiile specifice în astfel de cazuri, a informat Poliţia Română.

1250 afișări
Imaginea articolului Persoana ridicată în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta

Persoana ridicată în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta

"În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului Interpol – OIPC, s-a stabilit faptul că persoana identificată şi reţinută, în cursul zilei de ieri (marţi-nr.), de către autorităţile din Republica Dominicană, nu este urmăritul internaţional Marta Codruţ", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Informaţia potrivit căreia Codruţ Alexandru Marta ar fi fost arestat în Republica Dominicană, sub acuzaţia de spălare de bani, a apărut în Montreal Gazette în pagina electronică.

Poliţia din Republica Dominicană a anunţat marţi că persoana, care ar fi Codruţ Marta, a intrat recent pe teritoriul acestei ţări din Caraibe utilizând un paşaport fals din Lituania.

Marta ar fi fost arestat luni în oraşul Sousa, o importantă atracţie turistică, potrivit aceleiaşi surse.

În urma schimbului de informaţii, implicit fotografii şi ADN, poliţiştii au confirmat că nu corespund datele comunicate de anchetatorii români în ceea ce priveşte persoana reţinută, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Miercuri dimineaţa, Poliţia Română a informat că a avut schimb de date şi informaţii cu mai multe ţări membre Interpol, inclusiv cu Poliţia Dominicană, pentru localizarea lui Codruţ Marta, dar până în prezent nu s-a confirmat indubitabil prezenta lui pe teritoriul acestor state.

"În vederea localizării urmăritului internaţional Marta Codruţ, Poliţia Română a avut schimb de date şi informatii cu mai multe ţări membre Interpol, inclusiv cu Poliţia Dominicană, dar pâna în acest moment nu s-a confirmat indubitabil prezenţa acestuia pe teritoriul acestor state. Poliţia Română se află în permanenţă în contact cu O.I.P.C., iar în momentul în care se va deţine o astfel de informaţie, o vom comunica, de îndată", arată, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat de presă.

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este dat în urmărire internaţională în 30 mai, de când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia lui.

"La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională a solicitat urmărirea internaţională, prin Interpol, a lui Marta Codruţ-Alexandru, de 38 de ani, persoană dispărută în împrejurări suspecte", preciza IGPR într-un comunicat de presă.

Marta fusese dat în urmărire naţională după ce dispariţia lui a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de soţia acestuia, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Codruţ Marta este cercetat alături de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu şi alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici