Persoanele de la bordul ambarcaţiunii care plutea în derivă în zona Mamaia au fost salvate

Cele şase persoane aflate la bordul ambarcaţiunii care plutea în derivă, marţi seară, la câteva sute de ţărm în zona staţiunii Mamaia au fost salvate de către echipajul navei Topaz aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

23 afișări
Imaginea articolului Persoanele de la bordul ambarcaţiunii care plutea în derivă în zona Mamaia au fost salvate

Un iaht pluteşte în derivă în zona staţiunii Mamaia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Dorel Onaca, cele şase persoane - trei fete şi trei băieţi - se aflau într-o barcă cu motor cu care plecaseră să se plimbe din Portul Tomis către staţiunea Mamaia.

Onaca a precizat că barca a intrat în derivă după ce s-a stricat elicea, ambarcaţiunea fiind purtată de curenţi în larg.

Când au văzut că sunt în pericol, cei şase tineri au sunat la 112 şi au cerut ajutor.

Tinerii au fost preluaţi de nava Topaj, barca acestora fiind remorcată, şi au ajuns în siguranţă în Portul Tomis, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.

Iniţial, autorităţile anunţaseră că ambarcaţiunea care plutea în derivă, la aproximativ 300-400 de metri de ţărm, în apropierea staţiunii Mamaia, este un iaht.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici