Persoanele religioase au o mai mare apreciere pentru corpul lor, arată un studiu

Un nou studiu aduce în prim-plan o descoperire neaşteptată legată de relaţia dintre angajamentul religios şi modul în care oamenii îşi percep propriul corp. Cei mai religioşi tind să îşi aprecieze mai mult corpul, potrivit unui studiu publicat în revista PsyPost.

229 afișări
Imaginea articolului Persoanele religioase au o mai mare apreciere pentru corpul lor, arată un studiu

Persoanele religioase au o mai mare apreciere pentru corpul lor, arată un studiu

Studiul a fost făcut în Polonia, o ţară cu un procent foarte mare de catolici. La el au participat 262 de adulţi din diferite regiuni ale Poloniei, cu o vârstă medie de 41 de ani. Toţi participanţii s-au identificat ca fiind credincioşi, 95% dintre ei fiind romano-catolici. Au completat evaluări ale aprecierii corporale, ale angajamentului religios, ale orientării pozitive ("Sunt mulţumit de viaţa mea"; "Privesc spre viitor cu speranţă şi entuziasm") şi ale recunoştinţei.

Rezultatele au scos la iveală că persoanele care au raportat un nivel mai ridicat de religiozitate au, de asemenea, un nivel mai ridicat de apreciere a propriului corp.

Cercetătorii nu sunt siguri de ce există această asociere, dar sugerează că religia poate oferi o sursă de sprijin şi acceptare, care poate ajuta persoanele să se simtă mai bine în legătură cu corpul lor.

De asemenea, religia poate promova valorile pozitive, cum ar fi acceptarea de sine şi compasiunea, care pot contribui la o mai mare apreciere a corpului.

Imaginea corporală se referă la percepţia, gândurile şi sentimentele unei persoane cu privire la propriul corp şi la aspectul fizic. Nu se referă doar la modul în care arată cineva, ci şi la modul în care gândeşte şi se simte în legătură cu felul în care arată. Această percepţie poate fi influenţată de o varietate de factori, inclusiv normele culturale şi societale, reprezentările din mass-media, experienţele personale şi factorii psihologici.

O imagine corporală pozitivă sau negativă poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine, a încrederii şi a sănătăţii mentale generale a unei persoane, influenţându-i comportamentul şi alegerile în viaţa de zi cu zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici