Schengen. Grecii se tem că românii şi bulgarii vor evita de anul acesta Thasos din cauza controlului de trecere a frontierei, unde întârzierile ating ore

Grecii se tem că românii şi bulgarii vor evita de anul acesta Thasos şi alte zone din nord din cauza controlului de trecere a frontierei terestre unde întârzierile pot dura ore.

40210 afișări
Imaginea articolului Schengen. Grecii se tem că românii şi bulgarii vor evita de anul acesta Thasos din cauza controlului de trecere a frontierei, unde întârzierile ating ore

Schengen. Grecii se tem că românii şi bulgarii vor evita de anul acesta Halkidiki şi Thasos din cauza controlului de trecere a frontierei, unde întârzierile ating ore

Intrarea noastră şi a bulgarilor din 31 martie doar în Air Schengen, nu şi terestru, îi face pe greci să creadă că turiştii din cele două ţări vor alege în vară destinaţii conectate pe cale aeriană. Acest lucru ar putea afecta unele zone din Grecia ce nu dispun de curse aeriene directe din marile oraşe din România şi Bulgaria.

Intrarea parţială în Schengen ar putea schimba destinaţiile cele mai vizitate chiar din interiorul Greciei, spun cei implicaţi în turism pentru presa elenă.

"Acest lucru( intrarea doar în Air Schengen), în esenţă, creează şi o concurenţă <<indirectă>>, subliniază cei implicaţi în turism pentru GRTimes.gr, explicând că turiştii din România şi Bulgaria vor prefera să aleagă o destinaţie grecească cu acces aerian, pentru a evita controlul de trecere a frontierei terestre unde întârzierile, în funcţie de zile şi de anotimp, sunt de ore bune.

Astfel, destinaţiile din nordul Greciei care nu sunt conectate prin zboruri directe cu toate oraşele din Bulgaria sau România vor ieşi, eventual, din planurile potenţialilor vizitatori străini care aleg Grecia pentru vacanţa de vară, spun grecii.

Potrivit datelor INSETE Intelligence, în perioada ianuarie-noiembrie 2023, toate punctele de frontieră au înregistrat o creştere, faţă de anul 2022. În special, punctul de frontieră Promahonas a înregistrat cea mai mare creştere, în termeni absoluţi, cu +1,1 milioane / +76,9%, cu sosiri rutiere în valoare de 2,6 milioane.

La Evzona, sosirile pe cale rutieră au ajuns la 2,2 milioane, înregistrând o creştere de +150.000, adică de +7,2%. Aceasta a fost urmată de staţia de frontieră Kipoi, care a înregistrat o creştere de +281.000/+45,6%, cu sosiri pe cale rutieră în valoare de 896.000.

Urmează staţiile Kristallopigi şi Ormenio, cu sosiri rutiere de 689.000, respectiv 627.000, cu o creştere de +66.000/+10,6% şi, respectiv, +158.000/+33,8%. Urmează staţiunea Kakavia cu 570 de mii de sosiri, înregistrând o creştere de +49 mii/+9,3% şi staţiunea Nymphaea, cu 528 de mii de sosiri, înregistrând o creştere de +63 mii/+13,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici