Personalul didactic s-ar putea pensiona la sfârşitul anului universitar în care împlineşte 65 de ani

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, luni, o iniţiativă legislativă de modificare a Legii educaţiei, care prevede că personalul didactic şi de cercetare se pensionează la sfârşitul anului universitar în care împlineşte 65 de ani.

845 afișări
Imaginea articolului Personalul didactic s-ar putea pensiona la sfârşitul anului universitar în care împlineşte 65 de ani

Personalul didactic s-ar putea pensiona la sfârşitul anului universitar în care împlineşte 65 de ani (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Proiectul este iniţiat de deputaţii Mircea Giurgiu - independent, Tudor Ciuhodaru - progresist, Amet Aledin - minorităţile naţionale şi Petru Movilă - PDL.

Iniţiatorii consideră că pensionarea cadrelor didactice în timpul anului universitar ar conduce la un blocaj în sistem, motiv pentru care aceasta ar trebui amânată.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor deoarece termenul pentru dezbatere şi vot final stabilit pentru 19 februarie a fost depăşit.

Senatul este for decizional cu acest proiect de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici