Pescuitul pe ordinea de zi. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, participă la Bruxelles la Consiliul AgriFish

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Florin Barbu, participă duminică şi luni, la Consiliul Agricultură şi Pescuit (AgriFish), care are loc la Bruxelles.

105 afișări
Imaginea articolului Pescuitul pe ordinea de zi. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, participă la Bruxelles la Consiliul AgriFish

Pescuitul pe ordinea de zi. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, participă la Bruxelles la Consiliul AgriFish

Pe ordinea de zi a reuniunii se vor afla teme precum posibilităţile de pescuit pentru 2024, situaţia pieţei, bilanţul Planurilor strategice PAC, tehnici genomice noi, utilizarea durabilă a pesticidelor, materialul de reproducere a plantelor şi materialul forestier de reproducere.

Miniştrii vor urmări să ajungă la un acord politic referitor la propunerea privind posibilităţile de pescuit în Oceanul Atlantic şi în Marea Nordului pentru 2024, 2025 şi 2026 în cazul anumitor stocuri, precum şi asupra propunerii ce vizează posibilităţile de pescuit în Marea Mediterană şi în Marea Neagră pentru 2024, transmite Ministerul Agriculturii.

În cadrul reuniunii, Consiliul va analiza, în sesiune publică, bilanţul primului an de punere în aplicare a planurilor strategice PAC, pe baza informaţiilor din partea Comisiei şi a preşedinţiei.

În plus, tot în cadrul unei sesiuni publice, reprezentanţii Consiliului vor urmări să ajungă la o abordare generală şi o poziţie comună a statelor membre cu privire la propunerea de regulament referitoare la noile tehnici genomice.

Totodată, Preşedinţia va furniza în mod public miniştrilor un raport intermediar referitor la propunerea privind utilizarea durabilă a pesticidelor.

Oficialii ţărilor europene vor fi informaţi de către Preşedinţie cu privire la progresele înregistrate asupra propunerilor referitoare la materialul de reproducere a plantelor şi materialul forestier de reproducere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici