Pesta porcină africană a fost confirmată într-o fermă din Bistriţa-Năsăud

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat într-o exploataţie de porci din localitatea Nuşeni, judeţul Bistriţa-Năsăud.

524 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină africană a fost confirmată într-o fermă din Bistriţa-Năsăud

Pesta porcină africană a fost confirmată într-o fermă din Bistriţa-Năsăud

„În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploataţie de pe raza localităţii Nuşeni, la propunerea DSVSA BN, prefectul judeţului a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 08.01.2021, pentru actualizarea şi aprobarea <Planului de măsuri pentru combaterea şi prevenirea difuzării virusului PPA pe teritoriul judeţului BN>”, a informat vineri Prefectura Bistriţa-Năsăud.

Prin planul de măsuri a fost stabilită zona afectată, care este formată din zona de protecţie de minim 3 km în jurul focarului şi o zonă de supraveghere cu o rază de cel puţin 10 km.

Astfel, zona de protecţie cuprinde localităţile Nuşeni şi Rusu de Sus, iar cea de supraveghere localităţile Coldău, Beclean, Rusu de Jos, Figa, Agrişu de Sus, Şintereag Gară, Şieu Odorhei, Şieu Sfântu, Bretea, Coasta, Cristur-Şieu, Podirei, Chintelnic, Şirioara, Feleac, Chiraleş, Sâniacob, Enciu, Bidiu, Bozieş, Beudiu, Viţa, Cheţiu, Dumbrava, Malin.

Din zona afectată fac parte şi fondurile de vânătoare: Figa, Sâniacob, Malin, Bozieş, a mai anunţat Prefectura.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici