Peste 1.000 de locuri în corturi încălzite pentru refugiaţi, la Aeroportul Otopeni

Două corturi de mari dimensiuni, cu peste 1.000 de locuri, au fost instalate joi seara la Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti pentru găzduirea refugiaţilor care aşteaptă să se îmbarce pe zborurile de repatriere, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

330 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de locuri în corturi încălzite pentru refugiaţi, la Aeroportul Otopeni

Peste 1.000 de locuri în corturi încălzite pentru refugiaţi, la Aeroportul Otopeni

Cele două corturi de mari dimensiuni au fost amplasate în parcarea din faţa aerogării Plecări a Aeroportului Internaţional Henri Coandă. Acestea sunt încălzite şi asigură un minim confort pentru pasagerii care urmează să se îmbarce pe zborurile de repatriere care se derulează constant în aceste zile.

Capacitatea corturilor depăşeşte 1000 locuri şi acestea sunt accesate în special de către grupurile mari de repatriaţi.

Aceste locuri se adaugă celor din zonele de aşteptare dedicate din interiorul terminalului, totalul ridicându-se la peste 1500.

Potrivit CNAB, activitatea fost sprijinită de reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, care a asigurat provizii, sandviciuri, fructe, apă, pentru refugiaţi şi repatriaţi. De asemenea, alimente şi apă pentru toţi cei din corturi au fost furnizate şi de Ambasada Nigeriei în România.

În continuare, în aerogara Plecări, funcţionează non-stop un centru de informare cu voluntari vorbitori de limba ucraineană care oferă sprijin, informare şi traducere pentru refugiaţi şi repatriaţi.

Joi, prin aeroportul Henri Coandă au trecut 3000 de repatriaţi pe zboruri charter, cărora li se adaugă un număr important de refugiaţi şi repatriaţi pe curse de linie, numărul acestora fiind în creştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici