Peste 1.200 de solicitări ale Ambulanţei în Bucureşti şi Ilfov în ultimele 24 de ore

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat peste 1.200 de solicitări în ultimele 24 de ore, mai bine de jumătate fiind urgenţe, dintre care 33 pentru fracturi, 32 pentru traumatisme prin cădere, patru pentru căzuţi în stradă, alte 99 de persoane fără adăpost fiind duse în centre sociale.

161 afișări
Imaginea articolului Peste 1.200 de solicitări ale Ambulanţei în Bucureşti şi Ilfov în ultimele 24 de ore

Peste 1.200 de solicitări ale Ambulanţei în Bucureşti şi Ilfov în ultimele 24 de ore (Imagine: Alin Matei/Mediafax foto)

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, medicul Alis Grasu, a declarat pentru MEDIAFAX că de sâmbătă ora 12.00 până duminică la aceeaşi oră au fost primite 1.213 solicitări, dintre care 682 pentru urgenţe.

Din cele peste 680 de apeluri pentru urgenţe, 33 au fost pentru persoane care au suferit fracturi, 32 pentru alte traumatisme prin cădere şi patru pentru persoane care au căzut în stradă. De asemenea, 99 de persoane fără adăpost au fost în centrele sociale din Capitală.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a mai spus că au fost trimise două ambulanţe cu medic şi două de transport în adăpostul din Theodor Pallady, pentru consultaţi. Patru persoane aveau leziuni provocate de degerături, fiind transportate la spital.

Medicul Alis Grasu a precizat că deşi pe străzi a fost polei, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate foarte multe cazuri de fracturi întrucât, fiind weekend, mulţi oameni au rămas acasă.

Medicii le recomandă celor care ies din casă să meargă cu multă grijă întrucât sub stratul de zăpadă care se aşterne este de cele mai multe ori gheaţă, existând riscul alunecării şi căderii.

Totodată, medicul Alis Grasu a făcut apel la participanţii la trafic să păstreze distanţă faţă de ambulanţele pe care le întâlnesc în cale, întrucât există, mai ales pe străzile laterale, porţiuni mari de gheaţă acoperite cu zăpadă, ceea ce ar putea provoca derapări ale maşinilor.

În Capitală a plouat toată noapea de sâmbătă spre duminică, iar din cauza temperaturilor scăzute pe străzi s-a format polei. De asemenea, în urma ploii îngheţate s-a format o crustă subţire de gheaţă. Duminică la prânz a început să ningă.

Meteorologii au atenţionat că duminică, după ora 18.00, va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul şi sud-estul ţării, celelalte zone rămânând sub incidenţa codului galben.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea emisă în 2 februarie, arătând că aceasta îşi menţine valabilitatea până duminică, la ora 18.00, cu menţiunile că în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor mai fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă şi pe arii extinse se va produce polei, vantul va fi moderat, iar în celelalte regiuni va ninge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici