Peste 1.500 de brazi de Crăciun, confiscaţi de poliţişti într-o săptămână

Peste 1.500 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi de poliţişti în urma acţiunilor desfăşurate, în ultima săptămână, pentru prevenirea şi diminuarea sustragerii şi vânzării ilicite a pomilor.

15 afișări
Imaginea articolului Peste 1.500 de brazi de Crăciun, confiscaţi de poliţişti într-o săptămână

Peste 1.500 de brazi de Crăciun, confiscaţi de poliţişti într-o săptămână (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Totodată, poliţiştii au depistat 74 de infracţiuni la Legea 46/2008 - Codul Silvic.

"În urma acţiunilor desfăşurate în cadrul Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul, prelucrarea - comercializarea materialelor lemnoase şi a "Pomilor de Crăciun", încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Ordine Publică şi Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, în perioada 26 noiembrie-3 decembrie, poliţiştii au depistat 74 de infracţiuni la Legea 46/2008 -Codul Silvic", precizează Poliţia Română, într-un comunicat de duminică.

Totodată, poliţiştii au aplicat 414 sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul silvic, în valoare totală de 541.234 lei.

În urma controalelor desfăşurate, au fost confiscaţi 885 metri cubi de material lemnos, în valoare de 215.406 lei, şi 1.512 brazi de Crăciun, în valoare de 99.780 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici