Peste 10.000 de sinistraţi au fost vaccinaţi

Peste 10.000 de persoane din localităţile afectate de inundaţii au fost vaccinate, acţiunile preventive urmând să continue şi săptămâna viitoare, iar până în prezent nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire în acele zone, potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

14 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de sinistraţi au fost vaccinaţi

Peste 10.000 de sinistraţi au fost vaccinaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Subsecretarul de stat a precizat şi că în unele zone au fost solicitate suplimentari de vaccin difterotetanic, iar de luni vor fi livrate, în zonele respective, 30.000 de doze din acest vaccin pentru adulţi, şi, de asemenea, 2.500 de vaccinuri împotriva rujeolei, la copii şi adolescenţi.

"Toate aceste medicamente sunt livrate preventiv, nu există niciun caz de îmbolnăvire în zonele afectate", a precizat Raed Arafat.

Ministerul Sănătăţii a început încă de lunea trecută să livreze, prin autorităţile de sănătate publică judeţene, doze de vaccin pentru imunizare împotriva hepatitei A şi tetanosului şi materiale sanitare şi substanţe dezinfectante.

În acelaşi timp, autorităţile sanitare au luat măsuri pentru supravegherea epidemiologică a populaţiei, supravegherea calităţii apei de băut, prin măsuri de dezinfecţie şi analiza probelor de apă recoltate, catagrafierea şi vaccinarea populaţiei afectate, împotriva hepatitei A, tetanosului şi febrei tifoide.

S-au luat măsuri şi pentru informarea populaţiei cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor, consumul de apă îmbuteliată sau fiartă şi răcită, păstrarea igienei individuale şi a condiţiilor igienice de preparare, depozitare şi consum a alimentelor, evitarea automedicaţiei în situaţia apariţiei unor simptome de boală diareică sau alte boli, prezentarea imediată pentru consult la medicul de familie.

Totodată, este asigurată asistenţa medicală în zonele afectate, de către medicii de familie şi asistenţi medicali, şi s-au luat măsuri pentru raportarea imediată a unor afecţiuni precum boli diareice nespecifice, holeră, febră tifoidă, tetanos, hepatită acută virală de tip A, dizenterie, boli cu transmitere aerogenă (tuberculoză, rujeolă, rubeolă, oreion, varicelă).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici