Peste 130 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru fraude economice

Poliţiştii au descoperit într-o săptămână 125 de fraude economice, pentru care sunt cercetate peste 130 de persoane, printre acuzaţiile aduse acestora fiind cele de evaziune fiscală, fals în înscrisuri şi înşelăciuni în relaţiile comerciale, potrivit Poliţiei Române.

353 afișări
Imaginea articolului Peste 130 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru fraude economice

Peste 130 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru fraude economice (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Dintre infracţiunile depistate de poliţiştii de la investigarea fraudelor în ultima săptămână, 35 au fost de evaziune fiscală, 25 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 15 de fals în înscrisuri, în cinci cazuri este vizată infracţiunea de delapidare, iar în alte patru, abuzul în serviciu, se arată într-un comunicat de sâmbătă al Poliţiei Române.

Alte infracţiuni constatate de poliţişti au vizat încălcări ale Codului Fiscal (şapte), Legii privind drepturile de autor (şase), Codului Vamal şi Legii cecului (câte patru).

Pentru cele 125 de fraude economice sunt cercetate 137 de persoane, dintre care opt au fost reţinute sau arestate preventiv.

De asemenea, 15 persoane sunt cercetate în opt dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici