Peste 130 de persoane din Olt executate silit pentru datorii de zeci de mii de lei

Peste o sută de olteni au intrat în vizorul AJOFM Olt după ce s-a descoperit că au beneficiat fără drept de diferite forme de sprijin financiar, suma totală pe care o datorează aceştia depăşind 80.000 de lei, iar pentru recuperarea debitelor Agenţia a declanşat procedura de executare silită.

273 afișări
Imaginea articolului Peste 130 de persoane din Olt executate silit pentru datorii de zeci de mii de lei

Peste 130 de persoane din Olt executate silit pentru datorii de zeci de mii de lei

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, în timp ce se aflau în şomaj, oamenii obţineau venituri şi din alte activităţi.

În cazul a peste 130 de şomeri a fost declanşată procedura de executare silită.

"La data de 1 ianuarie 2017 se aflau în executare silită un număr de 136 debitori pentru suma totală de 80.219,70 lei, după cum urmează: indemnizaţii de şomaj necuvenite, plătite fără temei legal - 69 de persoane pentru suma de 68.114,67 lei; debite stabilite în sarcina şomerilor beneficiari de cursuri de formare profesională - 45 de persoane pentru suma de 4.062,51 lei; prime acordate în temeiul articolelor 73, 74 şi 75 din Legea numărul 76/2002, modificată şi completată ulterior -15 persoane pentru suma de 5.668 lei şi debite provenite din proiecte implementate cu finanţarea din Fondul Social European - şapte persoane pentru suma de 2.347,5 lei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Oamenii au ajuns să fie datori la AJOFM pentru că s-au angajat, dar nu au anunţat în timp util instituţia, încasând atât salariu, cât şi şomaj, unii şomerii nu s-au ţinut de cursurile de formare profesionale la care s-au înscris pe banii agenţiei, iar alte persoane aflate în evidenţele AJOFM au primit prime de încadrare, conform legislaţiei în vigoare, însă au părăsit locul de muncă înainte de 12 luni, din motive imputabile lor - prin demisie.

Pentru plata primei de încadrare sunt două condiţii: una ar fi să se angajeze în intervalul de timp stabilit, cea de-a doua face referire la menţinerea raporturilor de muncă cel puţin 12 luni. Din diverse motive, puţini tineri reuşesc să respecte cea de-a doua condiţie şi să rămână la firma la care s-au încadrat minim un an, deşi în momentul în care primesc prima de încadrare li se explică acest lucru. Primele încasate de cei care încetează relaţiile de muncă se constituie în debite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici