Trei bărbaţi din Vrancea, reţinuţi după ce au racolat minore pentru prostituţie

Trei bărbaţi, unul dintre ei administrator de pensiune, au fost reţinuţi, fiind acuzaţi că au racolat minore, inclusiv dintr-un centru de plasament din localitatea Panciu, pe care le determinau să practice prostituţia.

667 afișări
Imaginea articolului Trei bărbaţi din Vrancea, reţinuţi după ce au racolat minore pentru prostituţie

Trei bărbaţi din Vrancea, reţinuţi după ce au racolat minore pentru prostituţie (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DIICOT, procurorii din Vrancea au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a lui Anton Bostănică, Marian Iuga şi Ionuţ Alanei, pentru trafic de persoane şi trafic de minori.

Anton Bostănică, administrator al unei pensiuni din Odobeşti, este suspectat că, începând cu anul 2015, făcea trafic de minore, sub pretextul angajării lor la barul pensiunii. Bărbatul ar fi determinat minorele să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi, sumele de bani fiind însuşite de el.

"Profitând de faptul că, în general, pe raza localităţii Odobeşti, cât şi a localităţilor învecinate nivelul de trai este scăzut, fiind foarte mulţi copii şi adolescenţi plasaţi în diferite programe de asistenţă socială din cauza unei vulnerabilităţi familiale sociale şi financiare, inculpatul Bostănică Anton a recrutat prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora mai multe victime minore în scopul traficării acestora. Astfel, inculpatul le propunea victimelor să lucreze în cadrul pensiunii, promiţându-le în schimb masă, cazare şi un salariu între 500 şi 800 de lei, iar ulterior, după o perioadă scurtă de timp, le propunea să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi pe care acesta îi găsea", arată DIICOT.

Conform aceleiaşi surse, Bostănică şi Marian Iuga sunt acuzaţi că au racolat o parte dintre victime în vederea practicării prostituţiei dintr-un centru de plasament din localitatea Panciu.

Ionuţ Alanei este suspectat că, "prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate", a recrutat o victimă majoră sub pretextul unei relaţii de prietenie şi de convieţuire pe viitor, după care a transferat-o către Iuga.

Cei trei bărbaţi au fost prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea şi al jandarmilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici