Trei persoane care vindeau SUBSTANŢE psihoactive elevilor, reţinute

Trei persoane acuzate că au vândut substanţe psihoactive elevilor în şcoli din Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei, pentru 20–30 de lei plicul, au fost reţinute, acestea urmând să fie prezentanţi instanţie pentru arestare preventivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

231 afișări
Imaginea articolului Trei persoane care vindeau SUBSTANŢE psihoactive elevilor, reţinute

Trei persoane care vindeau substanţe psihoactive elevilor, reţinute (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bogdan Ciprian Câmpean, Mihai Andrei Cuibuş şi Pavel Cornel Suciu, aceştia fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat şi au vândut produse efecte psihoactive.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna iulie 2016, inculpatul Câmpean Bogdan Ciprian a constituit împreună cu inculpaţii Cuibuş Mihai Andrei, Suciu Pavel Cornel şi suspecţii (...), un grup infracţional organizat care a avut ca scop comercializarea de substanţe psihoactive unor consumatori de pe raza municipiului Zalău şi a oraşelor Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei, inclusiv unor elevi ai diferitelor unităţi de învăţământ, pentru sume cuprinse între 20-30 lei plicul, substanţe pe care membrii grupului le-au procurat din municipiul Baia Mare”, arată procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit comunciatului, Bogdan Ciprian Cîmpean, în calitate de lider al grupului, s-a ocupat de transportul, depozitarea, porţionarea, ambalarea, precum şi valorificarea substanţelor psihoactive, valorificarea acestora fiind făcută de către el personal sau de către ceilalţi membri ai grupului infracţional organizat, însă la solicitarea acestuia.

Procurorii DIICOT mai arată că toate sumele de bani încasate de către ceilalţi membri ai grupului, după valorificarea substanţelor psihoactive, erau predate lui Câmpean.

În urma cercetărilor efectuate, se pare că din luna iulie 2016 până în prezent, membrii grupului infracţional au efectuat aproximativ 150 de tranzacţii pe lună.

Cei trei vor fi prezentaţi miercuri Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici