Video GALERIE FOTO Avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române, prima realimentare în zbor deasupra teritoriului ţării

Piloţii Escadrilei 53 Vânătoare au executat marţi, pentru prima dată, misiuni de realimentare în aer a avioanelor de vânătoare F16 deasupra teritoriului României, anunţă Forţele Aeriene Române.

4987 afișări

"Marţi, 28 februarie a.c., piloţii Escadrilei 53Vânătoare au executat, pentru prima dată pe teritoriul naţional, misiuni de realimentare în aer a avioanelor F16FightingFalcon. Operaţiunile de realimentare se realizează cu un avion cisternă KC-135 Stratotanker, aparţinând 100th Air Refueling Wing din cadrul USAFE (United States Air Forces in Europe), avion special destinat pentru realizarea realimentării în aer a avioanelor cu reacţie", potrivit unei informări a Forţelor Aeriene Române de pe contul oficial de Facebook.

Zborurile de realimentare se execută la o altitudine de aproximativ 7.000-10.000 m, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Autonomia de zbor a aeronavelor de luptă F-16 Fighting Falcon este de aproximativ trei ore, iar după realimentarea în aer, proces care durează câteva minute, timpul de zbor creşte cu două ore.

Piloţii români au primit calificarea pentru realizarea unor astfel de proceduri în cadrul Cursului de trecere pe aeronava de luptă F-16 Fighting Falcon, în Portugalia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici