400 de oameni protestează faţă de AVORT, se roagă şi ţin post în faţa maternităţii din Timişoara

Peste 400 de voluntari stau, timp de 40 de zile, între orele 7-19, în faţa Maternităţii Odobescu din Timişoara, cu pancarte cu mesaje pentru viaţă în mâini, se roagă şi ţin post, în cadrul unei campanii internaţionale împotriva avortului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

313 afișări
Imaginea articolului 400 de oameni protestează faţă de AVORT, se roagă şi ţin post în faţa maternităţii din Timişoara

400 de voluntari protestează faţă de AVORT, se roagă şi ţin post în faţa maternităţii din Timişoara (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Campania “40 de zile pentru viaţă” a început miercuri, 1 martie, şi se va termina în data de 9 aprilie, iar în această perioadă, peste 400 de voluntari stau în schimburi timp de 12 ore, în fiecare zi, în faţa Maternităţii “Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timişoara.

Manifestanţii nu scandează nimic, însă au în mâini pancarte cu mesaje precum "Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă", "Fiecare viaţă este un miracol", "Bărbaţii adevăraţi protejează viaţa". În plus, voluntarii ţin post şi se roagă în faţa maternităţii.

„Scopul campaniei nu este acela de a manifesta împotriva cuiva, ci pentru a susţine dreptul la viaţă al copiilor nenăscuţi. Dorim să fim o voce a copiilor români nenăscuţi, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avortul în Timişoara şi în România. Campania este una foarte pragmatică. Vrem să stăm în stradă 40 de zile, 12 ore pe zi, cel puţin câte trei persoane. Sunt implicaţi peste 400 de voluntari. Ne întâlnim nu ca să protestăm, să acuzăm pe cineva, ci dorim să fim în stradă ca să vorbim fără vorbe, să fim o voce a copiilor nenăscuţi”, a declarat Gheorghe Alecsei, organizator al campaniei “40 de zile pentru viaţă”.

„Ieri au murit 400 de români, astăzi vor muri tot 400, mâine la fel. Dar nimeni nu vorbeşte despre asta. Este vorba de copiii avortaţi în fiecare zi în ţara noastră. România şi Rusia sunt singurele ţări din lume în care numărul avorturilor a depăşit numărul populaţiei în viaţă”, a precizat şi Ioan Ciobotă, un alt organizator al campaniei.

Tot în luna martie, credincioşii din Timişoara organizează “Marşul pentru Viaţă”. Acesta va avea loc pe străzile oraşului în data de 25 martie.

Campania este una internaţională, care se va desfăşura timp de 40 de zile la Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Baia Mare, Năsăud şi Iaşi, dar şi în alte 559 de oraşe din 27 de ţări. Acţiunea este organizată pentru prima dată în capitala Banatului de către credincioşi de diferite confesiuni din oraş.

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare a Ministerului Sănătăţii, se estimează că, din 1958 până în 2008, în România au fost avortaţi peste 22 de milioane de copii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici