Peste 150 de apeluri legate de prezenţa urşilor, de la începutul anului în Harghita

  • Jandarmii harghiteni au fost nevoiţi să intervină, de la începutul anului, de peste 150 de ori pentru a alunga urşi
  • În weekend au fost cinci apeluri, din care s-au confirmat două, iar un urs a fost găsit mort.
286 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de apeluri legate de prezenţa urşilor, de la începutul anului în Harghita

Peste 150 de apeluri legate de prezenţa urşilor, de la începutul anului în Harghita

Conform Jandarmeriei Harghita, în weekend au fost primite 5 apeluri prin care erau anunţate prezenţa unor urşi în localităţile Băile Tuşnad şi Şimoneşti. Dacă în două cazuri, urşii nu au fost găsiţi de către echipajele de jandarmerie trimise în localitatea Băile Tuşnad, în două cazuri semnalate sâmbătă şi duminică în satul Mihăileni, comuna Şimoneşti acestea s-au confirmat.

Primul apel primit sâmbătă noaptea anunţa prezenţa a doi urşi în curtea unei case din sat. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist, care au îndepărtat urşii înspre pădure. Al doilea apel a fost făcut duminică, la ora 03:08, de către acelaşi bărbat care semnala prezenţa unui urs în aceeaşi localitate. Şi de această dată la faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie care a alungat ursul în pădure.

Ultimul apel primit duminică la ora 14:00 semnala prezenţa unui urs mort în apropierea minelor din Lueta. La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie pentru a asigura zona şi pentru a permite echipajelor specializate să intervină.

De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita un număr de 156 de apeluri prin care au fost semnalate prezenţa urşilor în judeţ, cele mai multe fiind înregistrate în luna iunie, respectiv 73 de apeluri.

În August au fost înregistrate un număr de 12 apeluri.

Ca zonă de răspândire a acestora, cele mai multe au fost în zona localităţilor Băile Tuşnad şi Voşlăbeni, dar s-au înregistrat solicitări şi în zona localităţilor Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Izvoru Mureşului, Păuleni- Ciuc, Suseni, Sânmartin, Poloniţa, Sub Cetate, Dealu, Lacul Sfânta Ana, Şimoneşti şi Lueta.

„Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, conform jandarmilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urşi,
harghita,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici