Peste 16 kilograme de mercur, descoperite în subsolul unui bloc din Arad

O cantitate de peste 16 kilograme de mercur a fost descoperită în subsolul unui bloc din Arad, iar locatarii au anunţat Poliţia, care face cercetări pentru a descoperi cine a depozitat în imobil substanţa toxică.

415 afișări
Imaginea articolului Peste 16 kilograme de mercur, descoperite în subsolul unui bloc din Arad

Peste 16 kilograme de mercur, descoperite în subsolul unui bloc din Arad

Marţi dimineaţă, poliţiştii au fost sesizaţi de către administratorul unui bloc din municipiul Arad că în subsolul imobilului au fost găsite de către locatari patru recipiente cu o substanţă asemănătoare mercurului.

La faţa locului, s-au deplasat ofiţerii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au constatat că este vorba de o cantitate de 16,3 kilograme de mercur, depozitată în patru recipiente care erau îngropate în molozul din subsolul blocului.

"Este o substanţă periculoasă şi este interzisă deţinerea şi comercializarea ei de către persoane neautoriate. Mercurul a fost ridicat şi va fi predat în custodia Facultatăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului Timişoara, pentru efectuarea expertizei fizico-chimice şi păstrarea până la finalizarea cercetărilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Camelia Tuduce.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea provenienţei mercurului şi pentru depistarea persoanei care l-a depozitat în subsolul blocului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici