Peste 170.000 de pachete de ţigări, confiscate de poliţişti şi jandarmi într-o săptămână

Peste 170.000 de pachete de ţigări au fost confiscate într-o săptămână de către poliţişti şi jandarmi, care au dat amenzi de aproape un milion de lei şi cercetează aproape 150 de persoane, pentru contrabandă.

65 afișări
Imaginea articolului Peste 170.000 de pachete de ţigări, confiscate de poliţişti şi jandarmi într-o săptămână

Peste 170.000 de pachete de ţigări, confiscate de poliţişti şi jandarmi într-o săptămână (Imagine: Grigore Pop/Mediafax Foto)

Poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii de frontieră au găsit, în săptămâna 28 februarie - 6 martie, peste un 1,2 milioane de ţigări în mijloacele de transport, restul fiind confiscate în urma acţiunilor desfăşurate în pieţe sau târguri, a percheziţiilor domiciliare şi a controalelor în magazinele duty-free, se arată într-un comunicat de presă de marţi al MAI.

Aceştia au dat peste 480 de amenzi, în valoare totală de aproape un milion de lei şi au înregistrat 67 de lucrări penale, în care sunt cercetate 144 de persoane. Împotriva a peste 100 dintre acestea a fost începută urmărirea penală.

De asemenea, au fost confiscate aproape 60 de mijloace de transport implicate în activităţi ilegale şi au fost verificate aproape 1.000 de sedii ale unor societăţi comerciale. Poliţiştii au organizat şi peste 500 de filtre rutiere şi nouă percheziţii.

Zilnic, în aceste activităţi, au fost angrenaţi, în medie, peste 2.000 poliţişti, 141 de jandarmi, 165 de poliţişti de frontieră şi 55 de angajaţi din alte structuri.

De la începutul anului până în prezent, structurile MAI au confiscat, la nivel naţional, peste 41 de milioane de ţigări. În acest interval au fost înregistrate 535 de lucrări penale, fiind cercetate aproape o mie de persoane, dintre care 110 au fost reţinute şi 65 arestate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici