Peste 170 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza furtunilor

Un număr de 172 de localităţi nu erau, joi dimineaţă, alimentate cu energie electrică din cauza avariilor produse de furtuni şi ploile abundente, cele mai multe situaţii de acest gen înregistrându-se în judeţele Buzău şi Dâmboviţa, informează Electrica SA

1 afișare
Imaginea articolului Peste 170 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza furtunilor

Peste 170 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza furtunilor

Potrivit sursei citate, la ora 6:00, erau afectate de întreruperile de curent electric 77 de localităţi din Buzău, 37 din Dâmboviţa, zece din Prahova, şase din Vrancea, 17 din Giurgiu, zece din Ilfov, patru din Braşov, trei din Covasna şi opt din Harghita.

Furtunile deosebit de puternice şi copacii prăbuşiţi peste instalaţiile electrice au provocat scoaterea din funcţiune a 480 posturi de transformare şi 54 linii de medie tensiune.

Echipele de intervenţie Electrica SA au fost mobilizate prompt şi lucrează pentru remedierea tuturor defecţiunilor şi reluarea furnizării normale a energiei către toţi clienţii companiei.

În Bucureşti, în timpul nopţii, au fost reclamate 408 deranjamente la instalaţiile de joasă tensiune din zonele Şoseaua Alexandriei, Calea Floreasca, Bucureştii Noi - Chitila, Toporaşi, Măgurele, Rahova, Ferentari, Giurgiului, Preciziei, Răsăritului, Giuleşti, Antiaeriană, Sălaj, Colentina, Industriilor şi Calea Vitan, a informat Electrica Muntenia Sud SA. Cauzele care au produs aceste întreruperi au fost: flame la stâlpi, conductori rupţi, copaci prabuşiţi peste liniile electrice, etc. Nu au fost semnalate defecţiuni la echipamentele din reţelele electrice şi nu au fost incidente majore, colective, care să afecteze zone mari ale Capitalei, ci numai întreruperi punctuale, a precizat sursa citată.

Atât în cursul nopţii, cât şi joi dimineaţă, în teren lucra un număr dublu de echipe de intervenţie, fiind totodată suplimentat numărul operatoarelor de la Call Center.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici