Peste 180.000 de profesori s-au format pentru şcoala online până acum. ”Unii reuşesc mai repede, sunt mai creativi”

  • Peste 180.000 de cadre didactice s-au format pentru şcoala online
  • Irina, învăţătoare: Am învăţat multe lucruri şi de la colegi şi elevi
  • Alina, formator: Unii reuşesc mai repede, sunt mai creativi
Urmărește
324 afișări
Imaginea articolului Peste 180.000 de profesori s-au format pentru şcoala online până acum. ”Unii reuşesc mai repede, sunt mai creativi”

Peste 180.000 de profesori s-au format pentru şcoala online până acum. ”Unii reuşesc mai repede, sunt mai creativi”

Profesorul român a fost luat pe nepregătite de mutarea şcolii pe internet. Cursurile de formare au fost singura soluţie pentru ei ca să înveţe cum să predea eficient, astfel încât elevii să şi rămână cu ceva după orele online. Irina Vlad este învăţătoare şi a participat şi ea la un astfel de curs. A învăţat cum să creeze o clasă pe Google Classroom, să compună un test şi chiar cum să folosească emoticoane.

Irina Vlad, învăţătoare: Copiii au învăţat, copiii sunt mult mai versaţi decât noi şi mult mai pregătiţi pentru a lucra pe această platformă. Multe lucruri nu le ştiam. Auzeam de la colegele mele că le pun filmuleţe şi voiam să pun şi eu şi nu ştiam. Toate sunt foarte grele. Chiar şi acum sunt la un curs cu activitatea asta digitală şi stau cu colega mea pentru că multe lucruri nu le ştiu. Exact ceea ce făceam pe telefon pot să învăţ să fac şi pe laptop.

Alina Ciucă este directorul şcolii numărul 18, din Craiova, şi este şi formator pentru profesorii care nu se descurcă cu şcoala online. A avut cursuri cu grupe de 40 de profesori şi le-a arătat se descurce pe platforme precum Google Meet şi Classroom.

Alina Ciucă, formator: Unii reuşesc mai repede, sunt mai creativi, aplică mai multe instrumente. Alţii merg un pic mai încet, însă, pas cu pas, îi mai ajută şi elevii.

Mirela Sofronie este învăţătoare la şcoala Sfântul Andrei, din Capitală, şi a urmat cursurile de formare la Casa Corpului Didactic. Spune că au ajutat-o foarte mult şi este bucuroasă că a reuşit să înveţe nu numai de la formatori, ci şi de la ceilalţi profesori care au participat.

Mirela Sofronie, învăţătoare: Sunt aplicaţii care se pot folosi în orice moment al lecţiei şi sunt aplicaţii pe care le poţi folosi predându-le copiiilor pentru a le suplini această lipsă de socializare. Aceste aplicaţii care ne-au fost arătate nu ne-au fost arătate la modul „uitaţi-vă, acestea sunt”, ne-au fost arătate pe comunicare în limba română, ne-au fost arătate pe matematică, pe desen, pe istorie, pe geografie.

Să ştii că purtătorul de cuvânt de la Ministerul Educaţiei, Cristian Tănase, a declarat pentru Aleph News că peste 180.000 de cadre didactice s-au pregătit pentru şcoala online din primăvară şi până acum. Asta înseamnă peste 80% dintre profesorii din România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici