Peste 180 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice

Poliţiştii au descoperit într-o săptămână 200 de infracţiuni economice, pentru care sunt cercetate peste 180 de persoane şi au confiscat ţigări de contrabandă, băuturi spirtoase, zeci de mii de kilograme de carne, precum şi tone de fructe şi legume.

15 afișări
Imaginea articolului Peste 180 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice

Peste 180 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Cele mai multe infracţiuni depistate de poliţiştii de la investigarea fraudelor în ultima săptămână sunt de evaziune fiscală (65), înşelăciuni în relaţiile comerciale (22) şi fals în înscrisuri (16). Alte infracţiuni constatate de poliţişti au vizat încălcări ale Codului Vamal (35), Codului Fiscal (nouă) şi Legii privind drepturile de autor (opt), delapidare (opt) şi fapte de corupţie (şapte), se arată într-un comunicat de sâmbătă al Poliţiei Române.

Pentru cele 200 de infracţiuni economice sunt cercetate 185 de persoane, din care patru au fost reţinute sau arestate preventiv.

De asemenea, 19 persoane sunt cercetate în 16 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Poliţiştii de la investigarea fraudelor au confiscat, în urma controalelor din perioada 5-11 februarie, ţigări de contrabandă, băuturi spirtoase deţinute sau produse în afara antrepozitului fiscal, zeci de mii de kilograme de carne şi tone de fructe şi legume.

Într-unul dintre cazuri, poliţiştii de la investigarea fraudelor şi comisarii Gărzii Financiare din Dâmboviţa, cu sprijinul DGIPI, au confiscat, în urma unui control la patru puncte de lucru ale unei firme, peste 300 de litri de băuturi spirtoase, 200 de pachete de ţigarete şi 70 de kilograme de fructe, deţinute ilegal. Administratorul societăţii comerciale a fost amendat cu 1.500 de lei, iar poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz.

Tot în judeţul Dâmboviţa, poliţiştii au găsit, într-o autoutilitară pe care au oprit-o în trafic, aproape 1.400 de litri de băuturi spirtoase ambalate în sticle tip pet, pe care erau aplicate banderole de marcaj falsificate. În urma controlului la sediul firmei, din Târgovişte, au fost găsite alte 1.400 de sticle tip pet în care erau băuturi spirtoase.

În judeţul Bihor, poliţiştii de la investigarea fraudelor şi luptători SPIR, cu sprijinul DGIPI şi împreună cu comisari ai Gărzii Financiare şi de la Protecţia Consumatorului, au făcut controale în pieţele şi târgurile din Oradea. Echipele mixte au confiscat peste 27.000 de kilograme de legume, fructe şi alte mărfuri alimentare deţinute ilegal, în valoare totală de aproape 44.000 de lei, şi au amendat mai multe societăţi comerciale pentru nereguli privind comercializarea mărfurilor şi informarea consumatorilor.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au făcut cinci percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate că desfăşoară activităţi evazioniste, în urma cărora a fost confiscată cantitatea de 400 de litri de băuturi alcoolice, în valoare de 4.000 de lei. Şase persoane sunt suspectate de evaziune fiscală, iar cercerările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Oradea.

Totodată, într-un complex comercial din judeţul Bihor, poliţiştii au găsit aproape 15.000 de kilograme de carne de porc, într-o semiremorcă aparţinând unei firme din Satu Mare. Societatea transportatoare nu avea documente de provenienţă şi de transport pentru marfă, astfel că cele aproape 15.000 de kilograme de carne de porc au fost confiscate, iar societatea a primit o amendă de 20.000 de lei.

În judeţul Dolj, poliţiştii au găsit într-un depozit clandestin de ţigări de contrabandă 3.900 de pachete de ţigări în valaore de aproape 30.000 de lei. Percheziţia la depozitul clandestin a fost făcută în urma extinderii cercetărilor într-un dosar penal. Anchetatorii au stabilit că depozitul aparţine unui bărbat de 33 ani, din Craiova. Acesta este cercetat pentru deţinerea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, iar ţigările au fost confiscate şi predate Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici