Peste 2.100 de persoane vor fi disponibilizate în Prahova

Un număr de 2.140 de angajaţi de la 20 de firme care-şi desfăşoară activitatea în judeţul Prahova vor fi disponibilizaţi, până la 1 aprilie, cele mai multe persoane ce urmează să rămână fără locuri de muncă fiind angajaţi ai punctului de lucru din Ploieşti ai SC CTF Bucureşti SA.

55 afișări
Imaginea articolului Peste 2.100 de persoane vor fi disponibilizate în Prahova

Peste 2.100 de persoane vor fi disponibilizate în Prahova (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova, în lunile ianuarie, februarie şi martie, în judeţul Prahova, vor fi disponibilizate 2.140 de persoane, angajate la 20 de societăţi comerciale.

Conform sursei citate, în luna ianuarie, 352 de muncitori de la mai multe firme care-şi desfăşoară activitatea în Prahova vor rămâne fără slujbe, cel mai mare număr de disponibilizări, respectiv 116, urmând a se face la SC Inconex Com SRL.

În februarie, alţi 1.395 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă, printre firmele la care se vor face disponibilizări colective numărându-se SC CTF Bucureşti SA - punctul de lucru din Ploieşti, unde 500 din totalul de 1.523 de angajaţi vor rămâne fără serviciu, SC Yazaki România SRL, unde din 967 de muncitori 296 vor fi disponibilizaţi, SC Pegamont SA Ploieşti care va da afară toţi cei 135 de angajaţi, dar şi SC Fortismob SRL Ploieşti şi SC Aplast SRL Ceptura care vor disponibiliza 137, respectiv 131 de angajaţi.

Alte două societăţi comerciale au anunţat că vor face disponibilizări în judeţul Prahova în cursul lunii martie. Este vorba despre SC Timken România SA care va concedia 200 din cei 1.073 de angajaţi şi SC Delfingen Ro Valahia, unde 193 din totalul de 280 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă.

Conform purtătorului de cuvânt al AJOFM Prahova, Dragoş Pârvan, la 31 decembrie 2008, rata şomajului în judeţul Prahova era de 3,8 la sută, în evidenţa AJOFM existând 12.122 de şomeri, dintre care 7.730 sunt persoane care primesc indemnizaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici