Peste 2.200 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi. Poliţiştii au înregistrat 171 de dosare penale

  • Peste 2.200 de pomi de Crăciun şi peste 300 de metri cubi au fost confiscaţi de poliţiştii din ţară, care au făcut peste 1.000 de controale pentru protejarea fondului forestier, în ultima săptămână.
  • În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au înregistrat 171 de dosare penale, fiind cercetate 89 de persoane.
  • Potrivit IGPR, la 112, au fost primite 15 apeluri privind transportul de material lemnos, dintre care 3 au fost confirmate ca fiind ilegale.
149 afișări
Imaginea articolului Peste 2.200 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi. Poliţiştii au înregistrat 171 de dosare penale

IGPR: Peste 2.200 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi

Cele 1.037 de controale ale poliţiştilor au vizat verificarea depozitelor şi instalaţiilor de prelucrare a lemnului, dar şi verificarea legalităţii transporturilor de material lemnos şi a pomilor de Crăciun.

Oamenii legii au instituit filtre, iar poliţiştii rutieri şi cei specializaţi în combaterea delictelor silvice au verificat transporturile de material lemnos.

Totodată, au aplicat 172 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 227.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 171 din 2010, iar, ca măsură complementară, au fost ridicaţi, în vederea confiscării, peste 300 de metri cubi de material lemnos de diferite specii, în valoare de 115.647 de lei.

Au fost găsiţi peste 170 de metri cubi de lemn, în valoare de 62.033 de lei, tăiat ilegal şi au fost confiscaţi 2.285 de pomi de Crăciun, în valoare de 57.110 de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici