Peste 20.000 de forţe de ordine, 420 de radare şi 13 elicoptere, în minivacanţa de Sfânta Maria Mare

Peste 20.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea în minivacanţa de Sfânta Maria Mare, şoferii vor fi supravegheaţi în trafic cu 420 de aparate radar şi şapte elicoptere, iar pentru urgenţe medicale sunt pregătite peste 1.000 de ambulanţe şi şase elicoptere.

119 afișări
Imaginea articolului Peste 20.000 de forţe de ordine, 420 de radare şi 13 elicoptere, în minivacanţa de Sfânta Maria Mare

Peste 20.000 de forţe de ordine, 420 de radare şi 13 elicoptere, în minivacanţa de Sfânta Maria Mare (Imagine: Adriana Neagoe/Publimedia)

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunţat joi că în zilele 15, 16 şi 17 august, din dispoziţia viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la nivel naţional vor fi mobilizaţi peste 20.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră şi în plus vor fi pregătite 13 elicoptere pentru a interveni în cazul unor urgenţe medicale, dar şi pentru a supraveghea traficul rutier şi a oferi sprijin aerian în cazul unor misiuni.

În cele trei zile vor fi scoşi în stradă 12.200 de poliţişti, care vor acţiona cu peste 2.300 de autospeciale. De asemenea, Poliţia Rutieră va scoate în stradă toate radarele pe care le are în dotare. În minivacanţa de Sfânta Maria Mare, poliţiştii vor lucra în două şi trei schimburi şi vor avea pe drumurile naţionale şi judeţene 420 de aparate radar.

Peste 3.800 de jandarmi vor fi concentraţi în special în zonele în care vor avea loc slujbe religioase, concerte sau alte evenimente, în condiţiile în care doar vineri, de Sfânta Maria Mare, în ţară sunt programate aproximativ 200 de manifestări religioase şi culturale, la care sunt aşteptaţi peste 400.000 de participanţi.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va lucra cu aproximativ 2.000 de angajaţi, pregătiţi să intervină în cazul producerii unor evenimente şi care vor supraveghea zilnic respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor în timpul manifestărilor care implică un public numeros.

Monica Dajbog a precizat că pentru intervenţia medicală de urgenţă vor fi pregătite 350 de autospeciale SMURD, la care se adaugă 745 de echipaje de ambulanţă, care vor fi coordonate de Departamentul pentru Urgenţă.

Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite 13 elicoptere, dintre care şase pentru intervenţie în caz de urgenţe medicale.

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai spus că, în condiţiile în care se aşteaptă o creştere semnificativă a traficului în punctele de trecere a frontierei, la nivelul Poliţiei de Frontieră s-au luat măsuri ca, în caz de nevoie, personalul să fie suplimentat, pentru evitarea aglomeraţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici